αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι κινήσεις για να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση, μέσα στα πρώτα 30 λεπτά αφότου γνωρίσεις κάποιον

Έξι κινήσεις για να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση, μέσα στα πρώτα 30 λεπτά αφότου γνωρίσεις κάποιον

Ναι, η πρώτη εντύπωση παίζει ρόλο. Και δύσκολα αλλάζει. Είτε είναι καλή, είτε κακή. Όταν γνωρίζεις κάποιον λοιπόν, είναι σημαντικό να κινηθείς σωστά σε αυτά τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας. Πολλές φορές άλλωστε στη ζωή μας έχουμε αντιπαθήσει κάποιον κάνοντας απλά μια πρώτη συζήτηση μαζί του. Και στην συνέχεια τον απορρίπτουμε χωρίς να εξετάσουμε οτιδήποτε άλλο.

Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σε βοηθήσουν. Είναι 6 απλές κινήσεις για να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση, μέσα στα πρώτα 30 λεπτά αφότου γνωρίσεις κάποιον.

1# Χαμόγελο, αλλά αληθινό. Μην πιέζεστε να χαμογελάσετε. Το ψεύτικο χαμόγελο φαίνεται αφύσικο και μπορεί να τρομάξει τους άλλους. Πιθανότατα θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στην προσπάθεια σας. Τι είναι αυτό όμως που θα μας χαρίσει ένα αυθεντικό χαμόγελο; Είναι το χαμόγελο Duchenne. Σημαίνει ότι όταν χαμογελάτε, σηκώνετε τους μύες στη γωνία του στόματος σας, των μάγουλων και των φρυδιών. Το χαμόγελο είναι αυθεντικό μόνο όταν τα φρύδια μας είναι σηκωμένα.

2# Οπτική επαφή. Η διατήρηση μιας φυσιολογική οπτικής επαφής υποδεικνύει οικειότητα στην αλληλεπίδραση με τους άλλους Συνεπώς, θα νιώσουν περισσότερο συνδεδεμένοι με εμάς και θα είναι πιο θετικοί απέναντι μας. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η οπτική επαφή συνδέεται με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: ελκυστικότητα, ικανότητα, εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια, αυτοπεποίθηση. Σταματήστε λοιπόν να κοιτάτε το έδαφος και κοιτάξτε τους ανθρώπους στα μάτια!

3# Πως λες κάτι. Ο τρόπος που μιλάμε επίσης συνεισφέρει σημαντικά. Μην βιάζεστε να απαντήσετε. Σκεφτείτε προσεκτικά πρώτα. Η γρήγορη απάντηση δίνει την εντύπωση ανασφάλειας και άγχους. Βέβαια, μην αφήνετε πολύ μεγάλες σιωπές, αλλιώς θα φανείτε διστακτικός. Προσπαθήστε να αναρωτηθείτε αν η απάντηση που σκέφτεστε είναι πλήρης. Μετά πείτε τη. Α και μη μιλάτε πολύ γρήγορα.

4# Μη μιλάς μόνο εσύ. Θυμηθείτε τις γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο μας για τον τρόπο με τον οποίο συζητά ο Bill Gates. Μην μονοπωλείς τη συζήτηση. Μην μιλάς μόνο εσύ. Να είσαι ενεργός ακροατής. Να κάνεις ερωτήσεις. Και να δείχνεις ενδιαφέρον για αυτά που σου λέει ο άλλος.

5# Πες κάτι θετικό για το συνομιλητή σου. Ψάξτε κάτι για να επαινέσετε τον συνομιλητή σας. Μπορεί να σας φέρει πιο κοντά, να σας συνδέσει περισσότερο. Μην προτιμήσετε ένα σχόλιο για την εξωτερική εμφάνιση, γιατί συνήθως φαίνεται επιφανειακό ένα τέτοιο σχόλιο. Ίσως ένα θετικό σχόλιο για τη δουλειά του άλλου, τις δεξιότητες ή τις σπουδές του να είναι καλύτερο.

6# Προσφώνησε τον άλλο με το όνομα του. Ακόμα κι αν έχεις γνωρίσει τον άλλον πριν 10 λεπτά, είναι καλό να τον προσφωνείς με το όνομα του, ενώ συζητάτε. Καταρχάς έτσι δείχνεις ότι θυμάσαι το όνομα του. Και επίσης όταν κάποιος μας αποκαλεί με το όνομα μας, αυτομάτως δημιουργείται μια μεγαλύτερη οικειότητα και συμπάθεια. Είναι απλό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − eighteen =