αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι κανόνες που εφαρμόζουν οι άνθρωποι που δεν ακολουθούν την μάζα

Έξι κανόνες που εφαρμόζουν οι άνθρωποι που δεν ακολουθούν την μάζα

Εκεί έξω θα δεις δύο βασικές κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που σκέφτονται μόνοι τους και εκείνοι που απλά ακολουθούν τη μάζα. Οι πρώτοι έχουν συχνά ξεχωριστές οπτικές για μια πληθώρα θεμάτων, ενώ οι δεύτεροι γενικά… παπαγαλίζουν αυτό που λένε όλοι οι άλλοι.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι με κριτική σκέψη, τα οποία τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Μπορεί να παρατηρήσετε μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά στον εαυτό σας και στους φίλους σας. ‘Η μπορεί να αποφασίσετε ότι θα θέλατε να καλλιεργήσετε μερικές από αυτές τις συνήθειες καθώς προχωράτε στη ζωή σας.

Ερωτήσεις, ερωτήσεις, ερωτήσεις

Αυτό είναι ίσως το βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων που δεν ακολουθούν το πλήθος. Κάνουν ερωτήσεις, κάνουν έρευνα, και καταλήγουν σε συμπεράσματα. Σίγουρα δεν εμπιστεύονται τυφλά. Γνωρίζουν ότι η εμπιστοσύνη –όπως και ο σεβασμός– πρέπει να κερδίζεται. Θα αναζητήσουν διαφορετικές οπτικές γωνίες για θέματα αντί να οδηγούνται από τα συναισθήματα τους ή από τις απόψεις άλλων ανθρώπων. Με αυτόν τον τρόπο, αποκτούν καλύτερη αίσθηση της μεγάλης εικόνας και μπορούν να καθορίσουν τις δικές τους οπτικές.

Δεν σχηματίζουν άποψη μέχρι να έχουν όλα τα δεδομένα

Δεν επιτρέπουν στους άλλους να επηρεάσουν αυτό που σκέφτονται και αισθάνονται και δεν θα κάνουν κρίση για κανένα θέμα έως ότου έχουν «βυθιστεί» πραγματικά στο θέμα. Για παράδειγμα, πολλοί πιστεύουν πραγματικά στο ρητό ότι ένα άτομο είναι αθώο μέχρι να αποδειχθεί ένοχος. Θέλουν ΟΛΑ τα δεδομένα για ένα άτομο ή μια κατάσταση πριν αποφασίσουν τι συνέβη και γιατί. Ρωτάνε, και ζητούν περισσότερες πληροφορίες, αντί να υποθέτουν. Και μετά θα κάνουν ακόμη περισσότερη έρευνα, ώστε να έχουν μια στέρεη, πλήρη εικόνα στην οποία θα βασίσουν τις αποφάσεις τους.

Θέλουν να μάθουν όλο και περισσότερα

Αυτό δεν περιορίζεται στην εκμάθηση βιβλίων ή στην επίσημη εκπαίδευση. Πολλοί (αν όχι οι περισσότεροι) ανεξάρτητοι άνθρωποι έχουν αρκετά ευρύ skills set που ταιριάζουν με τα διαφορετικά ενδιαφέροντά τους. Για παράδειγμα, δεν θα ήταν ασυνήθιστο να ανακαλύψετε ότι ο φίλος σας που είναι μηχανικός υπολογιστών μπορεί επίσης να παρασκευάσει τη δική του μπύρα, μιλά 3 γλώσσες, παίζει βιολί και κάνει parkour τα Σαββατοκύριακα. Όταν ένα νέο θέμα κεντρίζει το ενδιαφέρον τους, θα βουτήξουν και θα καταβροχθίσουν όσες περισσότερες πληροφορίες για αυτό μπορούν. Μπορεί να ασχοληθούν με πολλά χόμπι ταυτόχρονα ή ακόμη και να προσπαθήσουν να τα συνδυάσουν τις γνώσεις που αποκομίζουν από το καθένα.

Συζητούν με όσους διαφωνούν μαζί τους

Αντί να πιστεύουν ότι κάποιος που διαφωνεί μαζί τους… τους μισεί, είναι ανοιχτοί (ακόμα και ενθουσιώδεις) σε συζητήσεις και debates. Πόσο βαρετή θα ήταν άλλωστε η ζωή αν όλοι σκέφτονταν και ένιωθαν το ίδιο για κάθε θέμα; Εκτιμούν τις σκέψεις και τις απόψεις άλλων ανθρώπων. Συζητώντας με όσους σκέφτονται διαφορετικά, μπορούν να διευρύνουν τις δικές τους οπτικές και να μάθουν περισσότερα για τους άλλους μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Περνούν χρόνο μόνοι

Ενώ μερικοί άνθρωποι δεν αντέχουν να είναι μόνοι τους ή/και πρέπει να έχουν ένα ραδιόφωνο ή την τηλεόραση να παίζει συνεχώς επειδή δεν μπορούν να αντέξουν τη σιωπή, τα άτομα που εστιάζουμε τώρα περνούν πολύ χρόνο μόνοι τους. Συχνά θα τους δεις να κάθονται μόνοι τους, είτε έξω στη φύση είτε σε ένα ήσυχο μέρος στο σπίτι. Μερικές φορές θα κοιτάζουν στο κενό ή θα κάνουν σημειώσεις σε ένα ημερολόγιο. Αυτός ο χρόνος είναι ζωτικής σημασίας για να μπορούν να επεξεργάζονται πληροφορίες και να προσδιορίζουν πώς σκέφτονται και αισθάνονται για ένα θέμα. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Bill Gates περνά μια εβδομάδα, μόνος μέσα σε μια καλύβα. Και είναι μια σπουδαία τακτική.

Ζουν τη ζωή με τους δικούς τους όρους

Οι άνθρωποι που δεν ακολουθούν τις μάζες, δεν ενδιαφέρονται… να ταιριάζουν με τις μάζες. Ζουν τη ζωή τους όπως θέλουν. Έχουν «out of the box» οπτική. Μπορεί να είναι μέρος μιας ορεινής κοινότητας εκτός δικτύου. Μπορεί να είναι digital νομάδες και να εργάζονται από καφετέριες και παραλίες καθώς ταξιδεύουν. ‘Η να έχουν classic δουλειές όπως είναι ο σιδεράς και ο αγγειοπλάστης.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 7 =