αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι καθημερινά σημάδια για να καταλάβεις ότι ένα άτομο είναι ευφυές

Έξι καθημερινά σημάδια για να καταλάβεις ότι ένα άτομο είναι ευφυές

Η νοημοσύνη συχνά ταυτίζεται με τους καλούς βαθμούς στο σχολείο, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Οι βαθμοί είναι μόνο ένα μικρό μέρος της εξίσωσης. Η αληθινή νοημοσύνη έχει να κάνει με πολύ περισσότερα από τα τεστ στο σχολείο.

Έχει να κάνει με το να μπορείς να εφαρμόζεις αυτά που ξέρεις, στον πραγματικό κόσμο. Nα σκέφτεσαι κριτικά και να λύνεις προβλήματα, να είσαι πρακτικός και πολυμήχανος. Εν ολίγοις, πρόκειται για τη δυνατότητα χρήσης των γνώσεών σας για κινηθείτε στον κόσμο εκει έξω και να φτάσετε σε σπουδαία αποτελέσματα.

Δεν έχει να κάνει μόνο με το τι ξέρεις, έχει να κάνει με το πώς χρησιμοποιείς αυτή τη γνώση.

Εδώ είναι λοιπόν 6 καθημερινά σημάδια για να καταλάβεις ότι ένα άτομο είναι ευφυές. Κάποια από αυτά ίσως να τα βλέπεις στον εαυτό σου.

1. Μαθαίνουν γρήγορα νέα πράγματα. Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι είναι σε θέση να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και γνώσεις με ευκολία. Είναι σε θέση να προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις και να μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους. Και φυσικά οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου είναι σε μία φάση συνεχούς μάθησης.

2. Σκέφτονται δημιουργικά και φέρνουν νέες ιδέες στην επιφάνεια. Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να σκέφτονται ‘έξω από το κουτί’ και να βρίσκουν ιδιαίτερες και καινοτόμες λύσεις στα προβλήματα. Βλέπουν ευκαιρίες ακόμα και εκεί όπου οι άλλοι βλέπουν αδιέξοδα.

3. Καλοί στην επικοινωνία. Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι είναι σε θέση να διατυπώνουν με σαφήνεια τις σκέψεις και τις ιδέες τους και χρησιμοποιούν τις κοινωνικές δεξιότητες τους για να βάζουν τους άλλους σε ουσιαστικό διάλογο. Μπορούν να εξηγήσουν περίπλοκες ιδέες με τρόπο που είναι εύκολο να κατανοηθεί και είναι σε θέση να έχουν βαθιές συζητήσεις με οποιονδήποτε. Θυμήσου και το άρθρο: Τέσσερις τακτικές που χρησιμοποιούν οι μάστερ της επικοινωνίας.

4. Σκέφτονται κριτικά να αναλύουν πληροφορίες. Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι είναι σε θέση να αξιολογούν πληροφορίες και επιχειρήματα από πολλές οπτικές γωνίες και είναι σε θέση να βγάζουν λογικά και καλά αιτιολογημένα συμπεράσματα. Μπορούν να πάρουν ένα σωρό δεδομένα και να το κατανοήσουν με τρόπο που οι άλλοι δεν μπορούν.

5. Είναι πρακτικοί τύποι. Είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν ό,τι έχουν στη διάθεσή τους για να ολοκληρώσουν μία δουλειά και είναι σε θέση να σκέφτονται ρεαλιστικά και να αυτοσχεδιάζουν όταν χρειάζεται. Μερικοί από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που θα δεις, είναι και οι πιο πολυμήχανοι. Μπορούν να χρησιμποιήσουν σε αυτά που έχουν και να βρουν δημιουργικές λύσεις στα προβλήματα.

6. Μαθαίνουν από τα λάθη τους. Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν ένα βήμα πίσω και να αναλύσουν τι πήγε στραβά και χρησιμοποιούν αυτά τα μαθήματα για να βελτιωθούν στο μέλλον. Και φυσικά προσπαθούν να μην επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + twenty =