αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι ιδέες για να αποκτήσεις ένα παράλληλο εισόδημα, χωρίς να αφήσεις την πρωινή δουλειά σου

Έξι ιδέες για να αποκτήσεις ένα παράλληλο εισόδημα, χωρίς να αφήσεις την πρωινή δουλειά σου

Όλοι θέλουν ένα παράλληλο εισόδημα. Και όντως μπορείς να προσπαθήσεις κάτι τέτοιο, χωρίς να αφήσεις την πρωινή δουλειά σου. Έτσι θα είναι και μικρότερο το ρίσκο: Aκόμα κι αν η νέα επαγγελματική σου επιλογή… ναυαγήσει, θα έχεις ένα «μαξιλαράκι ασφαλείας».

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Αλλά πρακτικά πως μπορεί κάποιος να αποκτήσει ένα παράλληλο εισόδημα; Οι επιλογές είναι πολλές. Παρακάτω θα δεις 6 ιδέες. Είναι 6 low-cost ιδέες ιδανικές για ανθρώπους που θέλουν ένα έξτρα εισόδημα. Δηλαδή, πρόκειται για 6 business δραστηριότητες που μπορείς να ξεκινήσεις με ελάχιστο αρχικό μπάτζετ, να εργάζεσαι με ευέλικτα ωράρια, και να έχεις ένα έξτρα εισόδημα κάθε μήνα. Για δες:

1# Μαθήματα μέσω skype. Αν έχεις μια δεξιότητα, μια ξένη γλώσσα ή οποιεσδήποτε άλλες γνώσεις που μπορείς να διδάξεις σε άλλους, εδώ είναι η ευκαιρία σου. Μπορείς να κάνεις μαθήματα μέσω Skype. Και να έχεις υποψήφιους μαθητές από όλο τον κόσμο, αφού τα μαθήματα θα γίνονται online.

2# Pet- Sitter. Είναι μια τάση που την βλέπουμε όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια. Τα δεδομένα απλά: Γίνεσαι pet-sitter. Δηλαδή αυτός που αναλαμβάνει να πάει βόλτα τα κατοικίδια άλλων ανθρώπων ή να τα φιλοξενεί κατά το χρονικό διάστημα που οι ιδιοκτήτες τους λείπουν.

3# Πωλήσεις προϊόντων στο Amazon. Αν έχεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι ή αν μπορείς να βρεις αντικείμενα με μεταπολιτική αξία, ήρθε η ώρα να μπεις στον κόσμο του Amazon. Και να δεις αν μπορείς να πουλήσεις κάποια από αυτά, βγάζοντας κέρδος. Πρόκειται φυσικά για μια δραστηριότητα με απολύτως ευέλικτα ωράρια. Θα την κάνεις όταν έχεις κενό χρόνο.

4# Κάνε μεταφράσεις online. Είναι ένα ακόμα τρόπος για να βγάλεις έξτρα χρήματα, από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Αρκεί να ξέρεις ξένες γλώσσες. Πλέον υπάρχουν αρκετά websites μέσα από τα οποία μπορείς να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που θέλουν μια τέτοια υπηρεσία. Δες μια σχετική λίστα που έχουμε φτιάξει εδώ.

5# Social Media Manager. Πιθανότατα ανήκεις στην γενιά που έχει μεγαλώσει μέσα στα social media. Αυτό το θέλουν αρκετές εταιρίες! Αν κοιτάξεις αγγελίες, θα διαπιστώσεις ότι συχνά αναζητούνται Social Media Managers. Αν το ΄χεις με τα κοινωνικά δίκτυα, κάνε αίτηση. Ίσως σε βοηθήσουν και μερικά σεμινάρια, για να μπεις πιο δυναμικά σε αυτό το πεδίο. Πρόκειται για μια δουλειά που επίσης γίνεται με digital τρόπο, ακόμα και από το σπίτι σου (αν το δέχεται η εταιρία). Μπορείς να αναζητήσεις δουλειές στα Upwork, Freelancer, Fiverr και PeoplePerHour.

6# Freelance δημιουργός περιεχομένου. Τα websites στην εποχή μας είναι αμέτρητα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να φτιάχνει και το περιεχόμενο. Μπορείς λοιπόν να γίνεις ένας δημιουργός περιεχομένου. Να παρέχεις άρθρα για ένα ή περισσότερα sites. Ενώ υπάρχει επίσης η επιλογή να συνεργαστείς και με εταιρικά blogs. Κλείσε συμφωνίες για να πληρώνεσαι ανά μήνα ή «με το κομμάτι».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 14 =