αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι επιλογές για τις οποίες μάλλον θα μετανιώσεις σε 10 χρόνια

Έξι επιλογές για τις οποίες μάλλον θα μετανιώσεις σε 10 χρόνια

Η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας, λέει μια σοφή φράση. Και αν θες σε 10 χρόνια να κοιτάς προς τα πίσω και να είσαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που έχεις πορευτεί, μάλλον πρέπει να αποφύγεις τις 6 επιλογές που θα δεις παρακάτω.

Το αμερικανικό aconsciousrethink.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα με τις… παγίδες στις οποίες πέφτουν οι περισσότεροι άνθρωποι στην ζωή τους. Και μετά μετανιώνουν- αλλά δεν μπορούν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω. Εδώ είναι λοιπόν 6 επιλογές που χρειάζεται να αποφύγεις.

1. Αποδοχή του μοντέλου επιτυχίας της κοινωνίας

Νιώθεις επιτυχημένος στη ζωή σου αυτή τη στιγμή; Αν όχι, γιατί; Μήπως αφήνετε την κοινωνία να υπαγορεύει πώς είναι η επιτυχία; Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο. Στην πραγματικότητα, η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς κοιτάζει τον ευρύτερο κόσμο για να καταλάβει τι είναι επιτυχία. Αυτό δεν είναι υγιές, ωστόσο, γιατί ο ορισμός της επιτυχίας είναι διαφορετικός για κάθε άτομο. Το πιο πιθανό είναι να σας λένε ότι ο πλούτος, η φήμη ή η καλή εμφάνιση είναι συνώνυμα με την επιτυχία. Το θέμα είναι ότι… δεν πρέπει να πιστεύεις όλα όσα σου λέει η κοινωνία. Η επιτυχία μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε θέλετε να σημαίνει- και η δουλειά σας είναι να καταλάβετε τι είναι σημαντικό για εσάς, ποιες εμπειρίες πρέπει να εκτιμώνται και ποιες Αρχές πρέπει να τηρούνται.

2. Κρύβεις τον πραγματικό σου εαυτό για να εντυπωσιάσεις τους άλλους

Αν και μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε τώρα, σε 10 χρόνια θα αναρωτιέστε γιατί ξοδέψατε τόσο πολύ χρόνο προσπαθώντας να γίνετε κάποιος που δεν είστε. Μπορεί να νιώθεις ότι πρέπει να φοράς… μία μάσκα και να κρύβεις τον αυθεντικό σου εαυτό για να προχωρήσεις στη ζωή, αλλά αυτό είναι ψέμα. Στην πραγματικότητα, εκείνοι που αφήνουν τον αληθινό τους εαυτό να λάμψει βρίσκονται συχνά στην κορυφή.

3. Θες μόνο να παίρνεις

Η ζωή έχει να κάνει με τις αλληλεπιδράσεις σου με τους άλλους. Πολλές από αυτές έχουν να κάνουν με το να δίνεις και να παίρνεις, από άποψη χρόνου, ενέργειας, χρημάτων και υποστήριξης. Αν και μπορεί να φαίνεται δελεαστικό να προσπαθείς να είσαι πάντα στο ένα άκρο, αυτή η προσέγγιση θα σε αφήσει τελικά απομονωμένο και συναισθηματικά… υποσιτισμένο. Ενώ το να παίρνετε από τους άλλους σας δίνει βραχυπρόθεσμη ικανοποίηση, μόνο μέσω της ανταπόδοσης θα βρίσκετε διαρκή χαρά. Το να βρίσκεστε εκεί και να βοηθάτε κάποιον άλλον, σας ανταμείβει πάρα πολύ και όσο μικρή κι αν είναι η χειρονομία, θα νιώσετε καλύτερα.

4. Πιστεύεις ότι η δουλειά σου είναι η ζωή σου

Αυτό που κάνετε ως επάγγελμα είναι αναμφίβολα μια σημαντική πτυχή της ζωής σας, αλλά σπάνια είναι ολόκληρη η ζωή σας. Για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων, η εργασία είναι κατά κύριο λόγο ένα μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού, αλλά συχνά την αφήνουμε να κυριαρχήσει στην ύπαρξή μας. Ακόμη και εκτός της εργάσιμης ημέρας, το συζητάμε, ανησυχούμε και το αφήνουμε να μείνει στο μυαλό μας. Κάποιοι μπορεί να γκρινιάζουν όλη την ώρα επειδή μισούν τη δουλειά τους. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εκείνοι που αφιερώνουν ατελείωτες ώρες για να κυνηγήσουν τα πλούτη, που παραμελούν τον ελεύθερο χρόνο τους και τους ανθρώπους της ζωής τους. Σε έναν ιδανικό κόσμο, όλοι θα λαμβάναμε έναν καλό μισθό για μια δουλειά που θα μας άρεσε να κάνουμε, αλλά επειδή αυτό δεν συμβαίνει, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι, ναι, η εργασία είναι μέρος της ζωής, αλλά θα πρέπει να περιορίζεται σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Η ζωή είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο. Και όσο μεγαλώνεις ηλικιακά, τόσο περισσότερο το καταλαβαίνεις αυτό.

5. Δεν κυνηγάς τα όνειρα σου

Από πολύ μικρή ηλικία, όλοι έχουμε όνειρα για το τι θα θέλαμε να πετύχουμε στη ζωή. Παρόλα αυτά, ένας σχετικά μικρός αριθμός ανθρώπων κυνηγάει τελικά τα όνειρά του και τα ακολουθεί μέχρι να πραγματοποιηθούν. Μπορεί να πιστεύετε ότι το όνειρό σας δεν είναι ρεαλιστικό ή απλά πολύ ρισκαδόρικο για να προσπαθήσετε να το πετύχετε, αλλά κάθε φορά που παραμερίζετε το όνειρό σας, το μόνο που κάνετε είναι να το κάνετε πιο δύσκολο στο μέλλον.

6. Προσπαθείς να ελέγξεις κάθε μικρή λεπτομέρεια

Αν νομίζετε ότι μπορείτε να περάσετε τη ζωή και να διατηρήσετε τον έλεγχο όλων όσων σας συμβαίνουν, τότε κάνετε μεγάλο λάθος. Όσο κι αν θέλετε να μικροδιαχειριστείτε τον κόσμο γύρω σας, πάντα θα υπάρχουν πράγματα που είναι πέρα από τον έλεγχό σας. Και αυτά που δεν μπορείτε να προβλέψετε. Χαλαρώστε λίγο λοιπόν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + eighteen =