αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι απρόσμενα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μεγάλη ευφυΐα

Έξι απρόσμενα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μεγάλη ευφυΐα

Εσύ πόσο έξυπνος είσαι; Και πως μπορείς να το καταλάβεις; Το Hack Spirit έφτιαξε μία ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή παρουσιάζει μερικά απλά σημάδια που δείχνουν ότι είσαι ιδιαίτερα ευφυής. Όπως εξηγεί το αμερικανικό site, υπάρχουν μερικά σημάδια που δεν γνωρίζουν πολλοί, και δείχνουν ότι είσαι ένα έξυπνο άτομο. ‘Η έστω έχεις μια τάση προς τα εκεί.

Εδώ είναι 6 από αυτά. Πόσα βλέπεις στον εαυτό σου;

1# Δεν ταιριάζεις σε ένα «κουτί». Αν δεν ταιριάζεις σε ένα «κουτί», είναι καλό σημάδι εδώ. Σκέφτεσαι με ιδιαίτερο τρόπο και προσεγγίζεις τα προβλήματα με λύσεις που είναι ”out of the box”. Και ίσως ξαφνιάζουν τους γύρω σου. Δεν χρειάζεται να είσαι ο Albert Einstein για να το κάνεις. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δουλεύουν και λειτουργούν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο. Χωρίς να πάνε στην πεπατημένη.

2# Έχεις ατελείωτη περιέργεια. Ένα άλλο από τα πολύ δυνατά σημάδια ότι είσαι πραγματικά έξυπνος (ακόμα κι αν δεν το νομίζεις) είναι ότι έχεις ατελείωτη περιέργεια. Εάν π.χ. έχετε ένα αρτοποιείο, δεν σας ενδιαφέρει μόνο το ψωμί, αλλά και 100 άλλα πράγματα εκεί έξω. Μπορεί να είστε διάσημος ζωγράφος, αλλά όταν συναντάτε ένα ντοκιμαντέρ για τους αρχαίους Μάγια και την αστρονομία, κάθεστε μαγεμένοι για ώρες. Και όπως έλεγε ο Steve Jobs, αυτές οι «κουκίδες» μπορεί κάποτε να ενωθούν και να σε βοηθήσουν στη διαδρομή σου.

3# Δεν αντέχεις τη μετριότητα και τον εφησυχασμό. Στην πραγματικότητα, οι ιδιοφυΐες συχνά τείνουν να είναι τελειομανείς και προσπαθούν να βελτιώνονται συνεχώς τον τομέα εξειδίκευσής τους. Μάλιστα, είναι πιθανό να απογοητεύεσαι ΄όταν βλέπεις άλλους ανθρώπους να έχουν… βαλτώσει στην μετριότητα.

4# Είσαι ευέλικτος. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της αληθινής ιδιοφυΐας είναι να μπορείς να προσαρμοστείς στην μεταβαλλόμενη δυναμική της ζωής χωρίς να «σπάσεις». Αντίθετα, οι δύσκαμπτοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αποτύχουν, όταν το περιβάλλον γύρω τους αλλάξει.

5# Υπερνάλυση. Οι ιδιοφυΐες δεν σκέφτονται απλώς πολύ. Τείνουν να πλησιάζουν… στην υπερανάλυση. Εάν έχετε ορισμένες σκέψεις ή ερωτήσεις που περνούν από το μυαλό σας και απλά δεν μπορείτε να τις αφήσετε μέχρι να ικανοποιήσετε την περιέργειά σας, τότε μπορεί να είστε ένας τύπος ιδιοφυΐας.

6# Είσαι ντροπαλός. Ένα άλλο από τα λιγότερο γνωστά σημάδια ιδιοφυΐας είναι το να είσαι ντροπαλός. Οι περισσότερες ιδιοφυΐες είναι ντροπαλοί άνθρωποι που τείνουν να είναι αρκετά συνεσταλμένοι. Περίπου το 60% των έξυπνων παιδιών είναι εσωστρεφή, σύμφωνα με το The Gifted Development Center. Και περισσότερο από το 75% των ανθρώπων με IQ 160 ή μεγαλύτερο είναι επίσης ντροπαλοί

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + fifteen =