αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Έξι απρόσμενα μαθήματα που έμαθα μέχρι τα 25 μου»: Εξηγεί μία Life & Mindset Coach

«Έξι απρόσμενα μαθήματα που έμαθα μέχρι τα 25 μου»: Εξηγεί μία Life & Mindset Coach

Όσο προχωράμε στη ζωή μας, παίρνουμε νέα μαθήματα. Η Andie Colleen χρησιμοποίησε ως ορόσημο τα 25α γενέθλια της και σε άρθρο της στο thoughtcatalog.com παραθέτει μερικά από τα πιο απρόσμενα μαθήματα που έλαβε μέχρι την συγκεκριμένη ηλικία. Μερικά μαθήματα που μπορούν να φανούν χρήσιμα σε όλους μας.Εδώ είναι 6 από αυτά.

1. Τα εξωτερικά πράγματα δεν θα διορθώσουν ποτέ πραγματικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Η δουλειά, το σώμα, μια σχέση ή μια φιλία, το σπίτι, η πόλη, το νέο πορτοφόλι, το κούρεμα, το iPhone κ.λπ. δεν θα διορθώσουν τα κολλημένα και άστατα συναισθήματα που αναδύονται συνέχεια μέσα σου. Εάν θέλετε να τα διορθώσετε, πρέπει να εργαστείτε εσωτερικά με τον εαυτό σας. Πάρτε ένα ημερολόγιο, καθίστε μόνοι σας και αφιερώστε λίγο χρόνο για να ανακαλύψετε τον εαυτό σας προτού πάτε να… σκαρφαλώσετε ένα βουνό που δεν προορίζεται για εσάς.

2. Αν νιώθεις ότι κάτι είναι λάθος, πιθανότατα είναι

«Η διαίσθησή μας είναι η μεγαλύτερη υπερδύναμή μας. Εάν μάθετε να το εκμεταλλεύεστε αληθινά, όχι μόνο θα σας αποτρέψει από το να παραπλανηθείτε, αλλά θα σας δώσει την αυτοπεποίθηση και τη διαύγεια που χρειάζεστε για να νιώσετε πληροί ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδιάζετε. Έτσι, αν απεχθάνεστε τη δουλειά σας, αν ξυπνάτε καθημερινά χωρίς κίνητρα και ενθουσιασμό και τίποτα δεν σας φαίνεται πια συναρπαστικό, σταματήστε. Προσπαθήστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να καταλάβετε τι συμβαίνει, να το ξεκαθαρίσετε και να ”επανασυνδεθείτε” με τον εαυτό σας και όχι με όλους τους άλλους» λέει η coach.

3. Μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη μιας φιλίας με κάποιον που έχει εντελώς διαφορετικές οπτικές από εσάς

«Οι πιο στενοί μου φίλοι βλέπουν τη ζωή με εντελώς διαφορετικούς τρόπους από μένα, αλλά σέβονται 100% και κατανοούν το γεγονός ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις. Περιβάλλοντας τον εαυτό σας με ανοιχτόμυαλα άτομα που μπορούν να συζητούν με σεβασμό βαριά θέματα με σκοπό την κατανόηση και όχι την απόδειξη στον άλλο ότι κάνει λάθος» σημειώνει. Τέτοιες σχέσεις μπορούν να σε βοηθήσουν να δεις διαφορετικές οπτικές και να ανοίξεις το μυαλό σου.

4. Έχουμε πολύ περισσότερο έλεγχο της πραγματικότητάς μας από ό,τι πιστεύουμε

Είμαστε η αιτία για όλα όσα έχουμε στη ζωή μας. Έτσι, αν δεν σας αρέσει η ζωή σας, τότε βρείτε έναν τρόπο να την αλλάξετε. Πάντα υπάρχει τρόπος, το μόνο που έχει σημασία είναι πόσο ενεργείς με συνέπεια και πόσο αποφασισμένος είσαι να το καταλάβεις. Αν προτιμάτε να δικαιολογήσετε, μην περιμένετε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν μαγικά σύντομα.

5. Τα πάντα στη ζωή εξαρτώνται από το πόσο πιστεύεις ότι αξίζεις

«Ενδεχομένως η πιο ισχυρή συμβουλή που μου δόθηκε στα πρώτα 25 χρόνια μου ήταν να αρχίσω να επικεντρώνομαι περισσότερο στα δικά μου ζητήματα αυτοεκτίμησης. Όλα όσα πιστεύουμε ότι είμαστε ικανοί, πιστεύουμε ότι αξίζουμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε, εξαρτιόνται από το πόσο πιστεύουμε ότι αξίζουμε. Αυτό είναι το θεμέλιο της ζωής μας και αν δεν ξεκινήσουμε από εδώ και δεν εργαστούμε για να το χτίσουμε βιώσιμα, ό,τι προσπαθούμε να βάλουμε πάνω του είναι βέβαιο ότι θα ανατραπεί κάποια στιγμή» λέει η coach.

6. Δεν είναι μόνο οι δικές σου απόψεις σωστές

Κανείς δεν διαθέτει μόνο σωστές απόψεις. Άλλωστε, όπως λέει μία σοφή φράση, τα περισσότερα πράγματα στη ζωή είναι θέμα… οπτικής. Δεν χρειάζεται λοιπόν να λες στους άλλους ότι μόνο οι δικές σου απόψεις είναι σωστές. Και φυσικά δεν θα πρέπει να αφήνεις και τις απόψεις των άλλων να σε βάζουν μέσα σε καλούπια. Οι απόψεις των άλλων δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να επικυρώσουν ή να υπαγορεύσουν ποιος είσαι ή την αξία σου ως άνθρωπος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 8 =