αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι απλές συνήθειες για να ακονίσεις το μυαλό σου

Έξι απλές συνήθειες για να ακονίσεις το μυαλό σου

Συχνά μιλάμε για το πως μπορούμε να κρατήσουμε το σώμα μας σε φόρμα. Αλλά τι γίνεται με τον εγκέφαλο μας; Καθώς περνούν τα χρόνια, όλοι οι άνθρωποι παρατηρούν μία μείωση της μνημονικής τους ικανότητας και της δημιουργικότητας. Ο εγκέφαλος, όπως και οι μυς, χρειάζεται «εκγύμναση», ώστε να δυναμώνει και να παραμένει σε εγρήγορση.

Κάθε μορφή άσκησης και εξάσκησης του μυαλού μπορεί να προλάβει την εκφύλιση των εγκεφαλικών κυττάρων. Bοηθά στη διατήρηση της μνήμης, τη συγκέντρωση και τις νοητικές ικανότητες του ατόμου. Στην αντιπέρα όχθη βρίσκονται το έντονο άγχος, το χρόνιο στρες και μία ζωή ρουτίνας χωρίς προκλήσεις, στοιχεία που αποτελούν μεγάλους εχθρούς του μυαλού.

Εδώ είναι 6 απλές συνήθειες για να ακονίσεις το μυαλό σου.

1. Σημαντικό είναι να συμμετέχει κανείς σε ομάδες κοινωνικού χαρακτήρα, να έρχεται σε επαφή με τον κόσμο και να κάνει ενδιαφέρουσες συζητήσεις που διεγείρουν τη φαντασία, την κριτική σκέψη και την αναλυτική ικανότητα.

2. Μην ξεχνάτε τη σωματική άσκηση που βελτιώνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο προσφέροντας καλύτερη οξυγόνωση. Κάθε είδους σωματικής άσκησης είναι ωφέλιμο τόσο για το σώμα, όσο και για το μυαλό.

3. Ανεξάρτητα με την ηλικία στην οποία βρίσκεστε προσπαθήστε να μάθετε μία καινούρια δεξιότητα, να αποκτήσετε ένα νέο χόμπι, μία ξένη γλώσσα ή κάποιο μουσικό όργανο.

4. Αφιερώστε χρόνο για να κάνετε ένα παζλ, να λύσετε σταυρόλεξα, να διαβάσετε βιβλία ή να ασχοληθείτε με οποιοδήποτε παιχνίδι σχετίζεται με λέξεις και αριθμούς.

5. Μη χάνετε ευκαιρία να ασχοληθείτε με οτιδήποτε διεγείρει τις αισθήσεις σας, όπως ταξίδια, νέες εμπειρίες, γιόγκα και διαλογισμό.

6. Ο καλός ύπνος παίζει τον ρόλο του. Φροντίστε να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ. Για την σημασία του ύπνου έχουν μιλήσει αρκετοί πετυχημένοι άνθρωποι όπως ο Jeff Bezos και η Arianna Huffington.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι υποτιμάς τις δυνατότητες σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + two =