αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι απλά ψυχολογικά τρικ που μπορείς να εφαρμόσεις όταν είσαι ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους. Και να πετύχεις τον σκοπό σου

Έξι απλά ψυχολογικά τρικ που μπορείς να εφαρμόσεις όταν είσαι ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους. Και να πετύχεις τον σκοπό σου

Η αλληλεπίδραση και η επικοινωνία με τους άλλα άτομα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον είναι στη φύση του ανθρώπου. Μας ξεχωρίζει από τα άλλα ζώα και μας επιτρέπει να κάνουμε σχέδια για το μέλλον, να δημιουργήσουμε σχέσεις ή να επισφραγίσουμε επιχειρηματικές συμφωνίες.

Τι γίνεται όμως αν αυτού του είδους οι κοινωνικές επαφές σας κάνουν να αγχώνεστε;

Οι κοινωνικές καταστάσεις είναι γεμάτες άγραφους κανόνες και guidelines που πλαισιώνουν τη συμπεριφορά μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η γνώση ορισμένων social hacks μπορεί να σας βοηθήσει να κινείστε καλύτερα όταν είστε ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους.

Με τα 6 social hacks που θα δείτε παρακάτω, μπορείτε να ανακτήσετε την αυτοπεποίθησή σας σε οποιαδήποτε κοινωνική κατάσταση και να μάθετε να αντιμετωπίζετε ό,τι σας βάζει η ζωή.

Οι άνθρωποι θυμούνται το πρώτο και τα τελευταίο πράγμα που έκανες

Όλα στο ενδιάμεσο ξεχνιούνται, γι’ αυτό εστιάστε στις πρώτες εντυπώσεις όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά και τελειώστε τη συνάντηση ή τη συνομιλία με ένα θετικό buzz.

Αν θες οι άλλοι να σε συμπαθήσουν, κούνα καταφατικά το κεφάλι όταν μιλούν

Όλοι θέλουμε να γίνουμε αρεστοί, ειδικά σε μια νέα και άβολη κατάσταση. Με το να γνέφετε κάθε φορά που κάποιος μιλάει, του δίνετε ένα ισχυρό μήνυμα ότι συμφωνείτε μαζί του και εκείνος, με τη σειρά του, θα σας συμπαθήσει.

Κάντε τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά επαναλαμβάνοντας αυτά που λένε

Αυτό είναι ένα από τα απλούστερα αλλά πιο αποτελεσματικά social hack. Είναι γνωστό ότι όταν μιμούμαστε την συμπεριφορά και τις κινήσεις κάποιου, το κάνουμε αυτομάτως να νιώσει μεγαλύτερη οικειότητα μαζί μας. Το ίδιο ισχύει και στα λόγια. Επανέλαβε κάποια βασικά points από αυτά που έχει πει ο συνομιλητής σου. Θα του δείξεις ότι τον προσέχεις και ότι καταλαβαίνεις αυτά που λέει.

Επανέλαβε το όνομα κάποιου που μόλις γνώρισες, για να το θυμάσαι

Όλοι το έχουμε πάθει. Όταν γνωρίζουμε μια ομάδα ατόμων σε μια συνάντηση, είναι σχεδόν αδύνατο να θυμόμαστε κάθε ένα από τα ονόματα. Τι μπορείς να κάνεις; Επανέλαβε το όνομα του ατόμου που θες να θυμάσαι. Έτσι θα το θυμάσαι πιο εύκολα. Και κάτι ακόμα: Θα κάνεις τον άλλο να νιώσει πιο όμορφα και να σε συμπαθήσει περισσότερο, αφού όπως έχουν δείξει έρευνες, μας δημιουργούνται θετικά συναισθήματα όταν ακούμε το όνομα μας.

Βρες ποιος σε συμπαθεί μέσα σε μια ομάδα

Εάν βρίσκεστε σε μια νέα ομάδα και δεν είστε σίγουροι για το ποιος σας συμπαθεί, περιμένετε μέχρι κάποιος να κάνει όλη την ομάδα να γελάσει και, στη συνέχεια, κοιτάξτε να δείτε ποιος σας κοιτάζει. Οι άνθρωποι τείνουν να στρέφονται προς το άτομο που εμπιστεύονται και συμπαθούν περισσότερο.

Φανταστείτε ότι γνωρίζετε ήδη το άτομο που μόλις γνωρίσατε

Όταν συναντάμε τους φίλους μας, ο εγκέφαλός μας αισθάνεται μία άνεση και χαλάρωση. Αλλά μπορείτε να ξεγελάσετε τον εγκέφαλό σας όταν συναντάτε νέους ανθρώπους, φανταζόμενοι ότι τους γνωρίζετε ήδη και ότι είναι παλιοί, οικείοι φίλοι σας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =