αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι αλήθειες που πρέπει να θυμάσαι όταν τα πράγματα πάνε στραβά

Έξι αλήθειες που πρέπει να θυμάσαι όταν τα πράγματα πάνε στραβά

Όλοι περνάνε δυσκολίες. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και μεγάλοι επιχειρηματίες, γνωστοί αθλητές ή καλλιτέχνες αντιμετώπισαν πολλά εμπόδια πριν φτάσουν στην επιτυχία. Τελικά επέμειναν, εξελίχθηκαν και έφτασαν στον μεγάλο στόχο τους.

Αλλά πως μπορείς να παραμείνεις εντός δρόμου και να συνεχίσεις την προσπάθεια όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένεις; Εδώ είναι 6 αλήθειες που πρέπει να σε βοηθήσουν. Είναι κομμάτι μιας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το αμερικανικό thought catalog.

1. Δεν μπορείτε να ελέγξετε τι σας συμβαίνει. Αλλά έχετε τον έλεγχο των πράξεών σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να αντιμετωπίσετε μια κακή κατάσταση. Μπορεί να μην είναι δίκαιο. Μπορεί να μην είναι διασκεδαστικό. Και μπορεί να μην φταις εσύ. Αλλά είναι δική σου ευθύνη να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε προκύπτει στη ζωή σου.

2. Δεν χρειάζεται να είσαι μόνιμα…θετικός. Η υπερβολική θετικότητα μπορεί να είναι τοξική. Κάποιες φορές, συμβαίνουν δυσάρεστα πράγματα. Και δεν υπάρχει τίποτα να μάθουμε από αυτά. Εάν το να παραμένετε θετικοί σας βοηθά να ξεπεράσετε τις δύσκολες στιγμές, αυτό είναι υπέροχο – αλλά μην πιέζετε τη θετικότητα όταν είστε λυπημένοι. Επιτρέπεται να αναστατώνεστε όταν σας συμβαίνει κάτι φρικτό. Αφήστε τον εαυτό σας να νιώσει αυτά τα συναισθήματα. Μην τα απωθήσετε και μην τα ακυρώσετε.

3. Δεν είστε ο μόνος που βιώνει πόνο. Παρόλο που μπορεί να νιώθετε ότι κανείς γύρω σας δεν καταλαβαίνει τι περνάτε, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που το καταλαβαίνουν. Δεν είσαι ο μόνος που περνάει δύσκολα. Και πιθανότατα έχετε ανθρώπους να ας υποστηρίξουν. Δεν το περνάτε μόνοι σας, ακόμα κι αν αισθάνεστε έτσι αυτή τη στιγμή.

4. Μπορείτε να κάνετε μια αλλαγή ανά πάσα στιγμή. Δεν μπορείτε να αλλάξετε το αφεντικό σας, αλλά μπορείτε να αλλάξετε την καριέρα σας. Δεν μπορείτε να αλλάξετε την πόλη σας, αλλά μπορείτε να αλλάξετε το μέρος που επιλέγετε να αποκαλείτε σπίτι. Εάν είστε δυστυχισμένοι εκεί που βρίσκεστε, είστε σε θέση να αλλάξετε τα πράγματα. Έχετε περισσότερες επιλογές για δράση από όσο φαντάζεστε.

5. Κανείς δεν είναι τέλειος. Ακόμα κι αν φταίτε για κάτι που δεν πάει καλά στη ζωή σας, δεν πρέπει να είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας. Ολοι κάνουν λάθη. Επιτρέπεται να ξεγελαστείτε – αρκεί να αναλάβετε την ευθύνη για τις πράξεις σας. Ζητήστε συγγνώμη όταν πληγώσατε κάποιον. Και προσπαθήστε να είστε πιο προσεκτικοί στο μέλλον.

6. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο να φτάσεις τα όνειρά σου. Είναι δύσκολο να κάνεις φίλους. Είναι δύσκολο να κάνεις μια σχέση να λειτουργήσει. Είναι δύσκολο να εξοικονομήσετε χρήματα. Είναι δύσκολο να βρεις σπίτι. Ό,τι κι αν προσπαθείτε να πετύχετε, πιθανότατα δεν είναι εύκολο, γι’ αυτό να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Αν συνεχίσεις να προσπαθείς, θα πάρεις αυτό που θέλεις μια μέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 8 =