αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι «αθώες» κινήσεις που στέλνουν το μήνυμα ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση (και μπορείς να τις κόψεις εύκολα)

Έξι «αθώες» κινήσεις που στέλνουν το μήνυμα ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση (και μπορείς να τις κόψεις εύκολα)

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα κομβικό χαρακτηριστικό εάν θέλετε να πάτε τα πάτε καλά στην επαγγελματική και προσωπική σας ζωή. Επηρεάζει το πώς μας βλέπουν και μας συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, αλλά και το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας!

Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε λιγότερο σίγουροι για τον εαυτό σας.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι εύκολο να σταματήσουν με λίγη εξάσκηση. Εδώ είναι 5+1 «αθώες» κινήσεις που στέλνουν το μήνυμα ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση (και μπορείς να τις κόψεις εύκολα)

1) Λες συνεχώς συγγνώμη

Σε αρκετές περιστάσεις, συνηθίζουμε να λέμε συγγνώμη. Και δεν είναι κακό. Αλλά μπορεί επίσης να είναι ένας τεράστιος δείκτης χαμηλής εμπιστοσύνης στον εαυτό μας.

Οταν ζητάς συνεχώς συγγνώμη, ειδικά αν δεν έκανες κάποιο λάθος, σε κάνει να φαίνεσαι αβέβαιος για τον εαυτό σου και τις αποφάσεις σου.

Δοκιμάστε αυτό: Ζητήστε συγγνώμη μόνο όταν χρειάζεται!

2) Δεν κοιτάς τον άλλο στα μάτια

Είναι μια ακόμα συμπεριφορά που σας κάνει να φαίνεστε λιγότερο σίγουροι. Οταν αποφεύγουμε να κοιτάμε στα μάτια ενός άλλου ατόμου κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, αυτό δείχνει ότι νιώθουμε άβολα και μάλλον είμαστε αγχομένοι.

Και εκτός από το να φαίνεστε ως άτομο χωρίς αυτοπεποίθηση, μπορεί επίσης να βλάψει τις σχέσεις που δημιουργείτε με τους άλλους – η οπτική επαφή είναι εξαιρετικά σημαντική για να δείξετε στους ανθρώπους ότι είστε τους προσέχετε και δείχνετε ενδιαφέρον για οτι λένε.

Δοκιμάστε αυτό: Το πρώτο βήμα είναι να προσπαθήσετε να κοιτάξετε τα μάτια των ανθρώπων, ακόμα κι αν πρέπει να κοιτάζετε μακριά κάθε τόσο, ώστε να μην νιώθετε άβολα. Αν δυσκολεύεστε πραγματικά, κοιτάξτε τουλάχιστον το μέτωπο ή τη μύτη τους, θα εξακολουθεί να δίνει την ψευδαίσθηση ότι έχετε οπτική επαφή.

3) Νευρικές κινήσεις

Μετακίνηση από τη μια πλευρά στην άλλη όταν κάθεστε. Κουνάτε τα πόδια σας. Ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας πολύ γρήγορα. Χτυπάτε το πόδι σας στο πάτωμα ή τα νύχια σας σε ένα τραπέζι. Ναι, όλα αυτά είναι νευρικές κινήσεις.

Θα μπορούσατε να φανείτε λιγότερο σίγουροι για τον εαυτό σας και εξαιρετικά αναστατομένοι. και άβολοι! Και σίγουρα δείχνουν ότι νιώθετε άβολα για κάποιο λόγο.

4) Μιλάς πολύ χαμηλόφωνα

Σε κανέναν δεν αρέσει ο φωνακλάς που φωνάζει συνέχεια, αλλά αν μιλάτε πολύ χαμηλόφωνα, αυτό θα μπορούσε να σας κάνει να φαίνεστε ότι έχετε μικρότερη αυτοπεποίθηση, ειδικά αν οι άνθρωποι δυσκολεύονται να σας ακούσουν!

Γιατί; Δίνει την εντύπωση ότι δεν είστε σίγουροι για αυτό που λέτε ή φοβάστε να εκφράσετε τις απόψεις σας. Ζητήστε από έναν στενό φίλο ή μέλος της οικογένειας να σας βοηθήσει. Βάλτε τον να σας ακούσει ενώ μιλάτε και εξασκηθείτε μέχρι να φτάσετε στην ένταση φωνής που είναι ικανοποιητική.

5) Παίζεις με τα μαλλιά ή τα ρούχα σου

Μία ακόμα κίνηση που σε κάνει να φαίνεσαι λιγότερο σίγουρος, είναι το παιχνίδι με τα μαλλιά ή τα ρούχα σου, ενώ μιλάς.

Αν είστε στη δουλειά, για παράδειγμα, και συνεχώς μαζεύετε τα μανίκια σας ή να ακουμπάτε με το κουμπί του πουκαμίσου σας, μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε αγχωμένοι και νευρικοί.

Δοκιμάστε αυτό: Εστιάστε στην επαφή με τα μάτια αντί να κοιτάτε τα ρούχα ή τα μαλλιά σας. Εάν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε, δοκιμάστε να κρατήσετε ένα στυλό στο χέρι σας ή μια anti-stress μπάλα κάτω από το τραπέζι που μπορείτε να σφίξετε αντί να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να παίξετε με τα ρούχα σας.

6) Εξηγείς τα πάντα…. υπερβολικά

Η υπερβολική εξήγηση του οτιδήποτε, συμβαίνει όταν νιώθουμε ότι το άλλο άτομο θα αμφιβάλλει για αυτό που λέμε.

Αλλά αυτή η συμπεριφορά, ενώ σας κάνει να φαίνεστε λιγότερο σίγουροι, εκπέμπει επίσης έναν αέρα αμυντικότητας. Και τα δύο μαζί δεν είναι ένας καλός συνδυασμός!

Δοκιμάστε αυτό: Εστιάστε στα πιο σημαντικά σημεία του μηνύματος που προσπαθείτε να μεταφέρετε. Μην κολλάτε στις λεπτομέρειες – αν οι άνθρωποι θέλουν περισσότερες πληροφορίες, θα τις ζητήσουν! Και αν δεν είστε ακόμα σίγουροι, μπορείτε πάντα να πείτε, “Μπορώ να επεκταθώ εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + eleven =