αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνωση γιγάντων: Η Microsoft επενδύει 1 δισ. δολάρια στο project Τεχνητής Νοημοσύνης του Elon Musk

Ένωση γιγάντων: Η Microsoft επενδύει 1 δισ. δολάρια στο project Τεχνητής Νοημοσύνης του Elon Musk

Δύο γίγαντες ενώνονται. Η Microsoft επενδύει 1 δισ. δολάρια στο project OpenAI, του Elon Musk. Και όπως ίσως κατάλαβες, η εστίαση θα είναι στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες, στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να πάνε το AI στο επόμενο επίπεδο. Και να καταφέρουν να λύσουν πολύπλοκα προβλήματα, τα οποία παραμένουν άλυτα με την σημερινή τεχνολογία.

Μέσω της σύμπραξης, οι εταιρείες θα κατασκευάσουν νέες τεχνολογίες Azure AI, με την βοήθεια υπερυπολογιστών. Η Microsoft θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής cloud της OpenAI.

Οι δύο εταιρίες λένε ότι θέλουν να αναπτύξουν την τεχνολογία artificial general intelligence (AGI). Και έτσι θα λύσουν προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει η συμβατική Τεχνητή Νοημοσύνη.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, τα σύγχρονα συστήματα AI λειτουργούν σωστά για το εκάστοτε πρόβλημα στο οποίο έχουν εκπαιδευτεί, αλλά τα συστήματα AI για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση μερικών από τα δυσκολότερα προβλήματα έχει ο κόσμος σήμερα, πρέπει να έχουν επιπλέον εξέλιξη.

«Το όραμα της OpenAI και της Microsoft είναι η artificial general intelligence να συνεργαστεί με ανθρώπους για να βοηθήσει στην επίλυση των πολυάριθμων διεπιστημονικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή, η πιο εξατομικευμένη υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση», λένε οι δύο εταιρίες.

«Πιστεύουμε ότι η δημιουργία της ευεργετικής AGI θα είναι η σημαντικότερη τεχνολογική εξέλιξη στην ανθρώπινη ιστορία, με τη δυνατότητα να διαμορφώσει την τροχιά της ανθρωπότητας» τονίζει η OpenAI. Σημειώνεται ότι η εν λόγω εταιρία έχει ιδρυθεί από τους Elon Musk και Sam Altman.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 7 =