αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈντεκα φράσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο που δείχνουν το πως να ξεκινήσεις από το μηδέν και να φτάσεις στην κορυφή

Έντεκα φράσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο που δείχνουν το πως να ξεκινήσεις από το μηδέν και να φτάσεις στην κορυφή

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε στην κορυφή. Σε ότι αφορά το μπάσκετ, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Α2 κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος ως παίκτης του Φιλαθλητικού. Κατόπιν, επιλέχθηκε στο ΝΒΑ Ντραφτ στη θέση 15 από τους Μιλγουόκι Μπακς, το 2013.

Η συνέχεια είναι λίγο- πολύ γνωστή. Μέσα από σκληρή δουλειά αλλά και το φυσικό του ταλέντο, εξελίχθηκε στον κορυφαίο παίκτη της ομάδας του στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες και σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος του NBA. Το 2021 κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο του ΝΒΑ, κερδίζοντας παράλληλα το βραβείο του MVP των τελικών. Ενώ έχει υπάρξει έξι φορές μέλος του All-Star Game στο ΝΒΑ. Ανάμεσα σε αρκετές άλλες διακρίσεις.

Είναι επίσης ενεργό μέλος της Εθνικής Ελλάδας.

Μέσα σε όλη αυτή τη διαδρομή, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πει αρκετές φράσεις που δείχνουν ακριβώς αυτό: Το πως να ξεκινήσεις από το μηδέν και να φτάσεις στην κορυφή. Και να παραμείνεις εκεί. Το It’s Possible συγκέντρωσε 11 τέτοιες φράσεις του Γιάννη, μέσα από τις συνεντεύξεις του.

1# Δεν ξέρω ποιο είναι το ταβάνι μου. Μόνο να δουλεύω σκληρά κάθε χρόνο. Κάθε σεζόν ξεπερνάμε αυτό που κάναμε την προηγούμενη.

2# Ήμουν ο καλύτερος πωλητής στα φανάρια.

3# Αν δεν έχεις να φας και μετά δεν μπορείς να βάλεις μια βολή, δεν είναι τίποτα. Λες θα τη βάλω αύριο, θα τη βάλω όταν πρέπει. Είναι μες στη φύση μας.

4# Αν το έκανα εγώ, μπορείτε να το κάνετε και εσείς.

5# Κακά τα ψέματα, αναγνωρίζω τον εαυτό μου ως έναν από τους top παίκτες στο κόσμο, αλλά όταν σκέφτομαι κάτι τέτοιο, με κάνει να σταματάω να δουλεύω.

6# Έτσι έχω μάθει από μικρό παιδί, να παλεύω καθημερινά, αυτή ήταν και είναι η ζωή μου.

7# Μη θεωρείς τίποτα δεδομένο.

8# Κάθε παιδί πρέπει να πιστεύει στο όνειρό του, είτε είναι το μπάσκετ είτε οτιδήποτε άλλο, και να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά. Κανένας δεν θα σου πει τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις.

9# Θα γύριζα στα Σεπόλια να πουλάω cd για να έχω τον πατέρα μου.

10# Συνήθως, από την εμπειρία μου, όταν σκέφτομαι ‘’Ω ναι, τα κατάφερα. Είμαι τόσο φανταστικός. Είχα 30. Είχα 25-10-10’’. Όποια και να είναι η περίπτωση. Συνήθως, την επόμενη μέρα δε θα τα πας καλά. Τόσο απλά.

11# Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί, όσο μένουμε έτσι, είμαστε επικίνδυνοι. Όταν είμαστε ταπεινοί παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν νομίζεις ότι είσαι ήδη τέλειος, δεν θα γίνεις ποτέ»: 10 σοφές φράσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + twelve =