αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνοικοι πολυκατοικιών στην Κρήτη καταγγέλλουν ότι τα σπίτια τους μετατράπηκαν… σε lobby ξενοδοχείων λόγω Airbnb

Ένοικοι πολυκατοικιών στην Κρήτη καταγγέλλουν ότι τα σπίτια τους μετατράπηκαν… σε lobby ξενοδοχείων λόγω Airbnb

Το φαινόμενο AirBnb που “σαρώνει” τα Χανιά, αποτέλεσε το φετινό καλοκαίρι “αιτία πολέμου” μεταξύ ενοίκων στις πολυκατοικίες τις οποίες ορισμένα από τα διαμερίσματα δόθηκαν για τουριστικές μισθώσεις.

Κάτοικοι από την Χαλέπα και τον Άγιο Ιωάννη επικοινώνησαν το τελευταίο διάστημα με το zarpanews.gr μεταφέροντας την αγωνία τους για την ραγδαία αλλαγή που έφερε στην καθημερινότητά τους η… συνύπαρξη με τουρίστες!

Ενοικιαστικά αυτοκίνητα “μπαινόβγαιναν” σε κλειστά πάρκινγκ πολυκατοικιών ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι έμοιαζαν με λόμπι ξενοδοχείου με οικογένειες αλλοδαπών να περιφέρονται με πετσέτες και μαγιό, να μπαινοβγαίνουν, να ζητούν πληροφορίες!

Σε πολλές περιπτώσεις αυτή η συνύπαρξη έκανε τους υπόλοιπους ενοίκους και ιδιοκτήτες να νιώθουν αρκετά άβολα, ενώ αρκετοί αντέδρασαν προκαλώντας ειδικές συνελεύσεις και ζητώντας να αλλάξει το καταστατικό της πολυκατοικίας.

“Ο νόμος ορίζει ρητά ότι απαγορεύεται να μισθώνονται και θέσεις στάθμευσης μέσω AirBnb. Όμως δυστυχώς το κάνουν όλοι. Εμείς στην πολυκατοικία αλλάξαμε το καταστατικό ώστε να απαγορεύεται σε όσους νοικιάζουν διαμερίσματα σε τουρίστες, να τους νοικιάζουν και τα πάρκινγκ, όμως κανείς δεν συμμορφώνεται” έλεγε νομικός “παθούσα” που επικοινώνησε με το zarpanews.gr. Φυσικά αυτό δημιουργεί και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας στις πολυκατοικίες αφού άγνωστοι επισκέπτες έχουν πλέον πρόσβαση σε ιδιωτικούς χώρους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 10 =