αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνα πρώην HR στέλεχος του Netflix αποκαλύπτει την ερώτηση που πρέπει να απαντήσεις, αν θες να προσληφθείς σε μια δουλειά

Ένα πρώην HR στέλεχος του Netflix αποκαλύπτει την ερώτηση που πρέπει να απαντήσεις, αν θες να προσληφθείς σε μια δουλειά

Oι HR Managers λαμβάνουν υπόψη πολλά πράγματα, πριν κάνουν μια πρόσληψη, για μια θέση που μόλις έχει ανοίξει. Είναι αλήθεια ότι ειδικά στην εποχή μας έχουν αρκετή δουλειά να κάνουν, αφού οι υποψήφιοι και τα βιογραφικά είναι πολλά. Αλλά αν θέλεις να είσαι εσύ αυτός που θα πάρει μια καλή θέση, τότε πρέπει να μπορείς να απαντήσεις καταρχήν σε μια ερώτηση:

Μπορείς να λύσεις το πρόβλημα της εταιρίας μας;

Αυτό σημειώνει η Patty McCord, η οποία ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος στο κομμάτι της αναζήτησης νέων ταλέντων του Netflix. H ίδια, τώρα συμβουλεύει εταιρίες και επιχειρηματίες, σε σχέση με την εταιρική κουλτούρα και την ηγεσία.

Όπως λέει στο CNBC, ο μόνος λόγος που οι εργοδότες δημοσιεύουν αγγελίες, είναι επειδή προσπαθούν να λύσουν ένα πρόβλημα. Αν θέλετε να προσληφθείτε σε μια εταιρεία, τότε πρέπει να δείξετε ότι είστε σε θέση να λύσετε το πρόβλημά αυτό και ότι είστε η καλύτερη επιλογή για τη δουλειά. «Μόλις κάνω μια συνέντευξη, ξεκινάω με το πρόβλημα που θέλουμε να λύσουμε. Και κοιτάω αν το άτομο είναι το σωστό για να το λύσει», εξηγεί η Patty McCord.

Στην πραγματικότητα, αυτή η ικανότητα επίλυσης ενός καθορισμένου προβλήματος είναι τόσο σημαντική που μπορεί μερικές φορές να αντικαταστήσει την έλλειψη τεχνικών δεξιοτήτων. Υπήρχαν μάλιστα υποψήφιοι που δεν είχαν όλες τις απαιτούμενες δεξιότητες της δουλειάς, αλλά κατάφεραν να κερδίσουν δουλειά στο Netflix επειδή ήταν “ενθουσιασμένοι” για την επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =