αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ένα μήνυμα στις 2:30 τα ξημερώματα από την κόρη μου, μου δίδαξε ένα μάθημα επικοινωνίας»: Μια Brand strategist εξηγεί

«Ένα μήνυμα στις 2:30 τα ξημερώματα από την κόρη μου, μου δίδαξε ένα μάθημα επικοινωνίας»: Μια Brand strategist εξηγεί

Έχουμε ξανά μιλήσει για τις τακτικές που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος, σε ότι αφορά το πως (και κυρίως το πότε) να απαντά στα ηλεκτρονικά μηνύματα που λαμβάνει. Πάμε να δούμε τώρα μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Η Amy Blaschka είναι Social media writer και Brand strategist. Συνεργάζεται με εταιρίες για να τους γράφει περιεχόμενο.

Η ίδια παραθέτει σε άρθρο της στο Thrive Global, το πως η ηλεκτρονική επικοινωνία που είχε με την κόρη της σε «ακατάλληλες» ώρες, της δίδαξε ένα μάθημα επικοινωνίας. Η Amy Blaschka, μένει στις ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη κόρη της είναι στην Γαλλία, για πρόγραμμα σπουδών. Όπως είναι λογικό, μεταξύ αυτών των δύο χωρών υπάρχει διαφορά ώρας.

Έτσι λοιπόν, ενώ η νεαρή φοιτήτρια έστειλε ένα email σε κανονική ώρα για την ίδια, για την μητέρα της ήταν… ξημερώματα. Και συγκεκριμένα 2:30 τη νύχτα. Με την μητέρα της να ανησυχεί και να νιώθει την ανάγκη να απαντήσει άμεσα.

Τελικά, τίποτα σοβαρό δεν είχε συμβεί, μέσα στην νύχτα. Όταν η Amy Blaschka το πρωί εξήγησε στην κόρη της, πως δεν είναι πολύ σωστό να στέλνει μηνύματα σε ώρες που δεν βολεύουν και τις δύο πλευρές, έλαβε μια απάντηση- έκπληξη. «Α δεν περίμενα να απαντήσεις άμεσα», είπε η κόρη της οικογένειας.

Ναι, θεώρησε ότι απλά έστελνε ένα email και η μητέρας της θα μπορούσε να απαντήσει όποτε έχει χρόνο. Από αυτή την καθημερινή ιστορία, η Brand strategist έμαθε ένα χρήσιμο μάθημα: Δεν είναι όλα τα μηνύματα επείγοντα. Ακόμα κι αν έρχονται… στις 2:30 τη νύχτα. Δεν χρειάζεται να έχεις το άγχος για να απαντήσεις αμέσως. Το ιδανικότερο είναι, μόλις «συνδεθείς» να ζητήσεις κάποιες διευκρινήσεις από την άλλη πλευρά, σχετικά με το πόσο επείγον είναι το αίτημα της.

Επίσης, όπως έχουμε ξανά πει, δεν χρειάζεται να είσαι διαθέσιμος 24/7. Κάποιες στιγμές, πρέπει να μην είσαι «συνδεδεμένος».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =