αρχικηVIRAL«Ένα κομμάτι πίτσα είναι πιο υγιεινό πρωινό, από ένα μπολ δημητριακά»: Μια διαιτολόγος κάνει την ανατροπή

«Ένα κομμάτι πίτσα είναι πιο υγιεινό πρωινό, από ένα μπολ δημητριακά»: Μια διαιτολόγος κάνει την ανατροπή

Μια… απρόσμενη ανάλυση έκανε μια διαιτολόγος, που είναι ικανή να σε κάνει να αναθεωρήσεις την έννοια του υγιεινού πρωινού. Η διαιτολόγος Chelsey Amer μιλώντας στο Daily Meal, εξηγεί γιατί ένα κομμάτι πίτσας θα μπορούσε να είναι καλύτερο για μια πιο ισορροπημένη διατροφή, από ένα μπολ δημητριακών: «Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι ένα μέτριο κομμάτι πίτσας και ένα μπολ δημητριακών με πλήρες γάλα περιέχουν σχεδόν το ίδιο ποσό θερμίδων. Κι ενώ η πίτσα δεν θεωρείται συνήθως υγιεινή διατροφή, αν τη συγκρίνετε με τα πιο γλυκά δημητριακά, μπορεί να έχετε ένα πιο ισορροπημένο πρωινό αν επιλέξετε την πίτσα».

Και αναλύει περισσότερο το σκεπτικό της λέγοντας: «Η πίτσα περιέχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό πρωτεΐνης, πράγμα που σημαίνει ότι θα σας κρατήσει γεμάτο και χορτάτο όλο το πρωί».

Πολλά δημητριακά είναι ζαχαρούχα, τείνουν να προκαλούν αντιδραστική υπογλυκαιμία, αλλά η Amer επισημαίνει ότι αυτό δεν συμβαίνει με την πίτσα. «Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όταν μιλάμε για πίτσα υπάρχουν και οι υγιεινές επιλογές που θα μπορούσαν να παρέχουν μια σταθερή πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λαχανικών»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − eight =