αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΈνα ζευγάρι ξεκίνησε τον αργαλειό από το σαλόνι του σπιτιού του. Και τα προϊόντα έφτασαν ως την Αυστραλία

Ένα ζευγάρι ξεκίνησε τον αργαλειό από το σαλόνι του σπιτιού του. Και τα προϊόντα έφτασαν ως την Αυστραλία

Μια 8μελής οικογένεια, ένα project που ξεκίνησε από ένα παιχνίδι, και προϊόντα που έχουν φτάσει ως την άλλη άκρη της Γης. Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά μεταξύ τους; Είναι η ιστορία του Ηλία Πολίτη και της Κατερίνας Κακουσίου. Είναι οι δύο άνθρωποι πίσω από το Argalios. Ένα brand που -όπως μαρτυρά και το όνομα του- έχει ως βάση του τον αργαλειό.

Οι δύο δημιουργοί μιλούν στο It’s Possible για το πως ξεκίνησαν αυτή την δραστηριότητα, πόσες ώρες την ημέρα εργάζονται και μέχρι που έχουν φτάσει τα προϊόντα τους.

Ξεκινήσατε την εγχείρημα σας από το σαλόνι του σπιτιού σας. Πρακτικά πως καταφέρατε κάτι τέτοιο;

Είμαστε ο Ηλίας Πολίτης και η Κατερίνα Κακουσίου και έχουμε μια οκταμελή οικογένεια. Η ενασχόληση μας με τον αργαλειό ξεκίνησε το 2011 όταν πήραμε για δώρο Χριστουγέννων στα κορίτσια μας έναν αργαλειό παιχνίδι. Η Κατερίνα έχοντας μνήμες από τη γιαγιά της άρχισε να δείχνει στα κορίτσια πώς να υφαίνουν φτιάχνοντας μικρά κομμάτια υφαντού τα οποία στη συνέχεια τα έραβε και τα έκανε πορτοφολάκια, κασετίνες κ.α.

Το 2012-2014 παρακολούθησε μαθήματα αργαλειού στο δήμο Μοσχάτου. Το 2013 αγοράσαμε δυο αργαλειούς μικρής κλίμακας και ξεκινήσαμε την επιχείρηση φτιάχνοντας τσαντάκια πορτοφόλια κ.α. Το τελικό μας προϊόν από το 2015 είναι οι γυναικείοι φάκελοι [clutches].

Ένας νέος που δεν γνωρίζει καθόλου από αργαλιό, μπορεί να ξεκινήσει σήμερα και να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο;

Ενας νέος που θέλει να ασχοληθεί με τον αργαλειό μπορεί να πάρει κάποια μαθήματα και σιγά σιγά να ξεκινήσει να υφαίνει. Δεν είναι πολύ δύσκολο να μάθει κανείς, αλλά χρειάζεται υπομονή και επιμονή.

Τι περιλαμβάνει το brand σας;

Ο σκοπός μας είναι η διάσωση και η διάδοση της υφαντικής τέχνης μέσα από ένα σύγχρονο χρηστικό αντικείμενο.

Πόσες ώρες εργασίας την ημέρα απαιτεί ένα τέτοιο εγχείρημα;

Ασχολούμαστε γύρω στις 10 ώρες την ημέρα με την ύφανση και την κατασκευή του φακέλου.

Μέχρι που έχουν φτάσει τα προϊόντα σας ως τώρα; Σκέφτεστε ίσως και τις εξαγωγές στο εξωτερικό;

Τα προϊόντα μας διατίθενται σε πωλητήρια μουσείων, concept stores, ξενοδοχεία και σε e-shop στην Αυστραλία, την Αγγλία, τη Μάλτα και σε ένα κατάστημα στην Αμερική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 8 =