αρχικηVIRALΈνα επιτραπέζιο παιχνίδι που σε βάζει στον ρόλο του άστεγου

Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που σε βάζει στον ρόλο του άστεγου

«Καθώς κοιμόσουν σε κοιτώνα αστέγων, κάποιος έκλεψε όλα τα χρήματά σου», είναι μία από τις κάρτες στο επιτραπέζιο που λέγεται «Εξω». Σε αντίθεση με τη Μονόπολη, όπου οι παίκτες ανταγωνίζονται για να γίνουν μεγιστάνες ιδιοκτήτες ακινήτων, το «Εξω» αποτελεί προσομοίωση της ζωής στους δρόμους.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι δημιουργοί του παιχνιδιού, που το παρουσίασαν στο Φεστιβάλ Παιχνιδιών των Βρυξελλών, ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να εκπαιδεύσουν τους πολίτες στο ζήτημα της ζωής των αστέγων αλλά και να τους δώσουν μια γεύση πώς είναι να αλλάζει η τύχη σου, ενίοτε προς το καλύτερο.

«Βοηθάς έναν τουρίστα να βρει τον δρόμο του προς το ξενοδοχείο και, για να σε ευχαριστήσει, σου δίνει πενήντα ευρώ», αναγράφεται σε μία από τις κάρτες, η πλειονότητα των οποίων βασίζεται σε αληθινές εμπειρίες αστέγων.

«Θέλω το παιχνίδι να απηχεί την πραγματικότητα όσο το δυνατόν περισσότερο, γι’ αυτό συνεργαστήκαμε όσο το δυνατόν στενότερα με αστέγους για να δημιουργήσουμε αυτό το παιχνίδι», σχολίασε η Λέα Ομπριτ, η οποία έκανε δεκάδες συνεντεύξεις ως έρευνα για το «Εξω».

Τελικός στόχος του παιχνιδιού είναι η ανεύρεση εργασίας και στέγης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =