αρχικηVIRALΈνα βίντεο της ESA δείχνει πως θα είναι ο ουρανός μας σε 5 εκατ. χρόνια (και θα βλέπεις 2 εκατ. αστέρια)

Ένα βίντεο της ESA δείχνει πως θα είναι ο ουρανός μας σε 5 εκατ. χρόνια (και θα βλέπεις 2 εκατ. αστέρια)

Πως θα ήταν, άραγε, αν κοιτάζατε τον ουρανό σε εκατομμύρια χρόνια από σήμερα; Κι όμως, θα βλέπατε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό.

Από τον Ιούλιο του 2014, η αποστολή Gaia της ESA καταγράφει τις θέσεις των αστεριών στον Γαλαξία με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ. Στόχος είναι να δημιουργήσει έναν τρισδιάστατο χάρτη του γαλαξία μας. Κάπως έτσι καταγράφει και κάτι ακόμα: Τις κινήσεις των άστρων. Eίναι φυσικό να υποθέσουμε ότι τα αστέρια δεν κινούνται, γιατί φαίνονται σχεδόν τα ίδια για χιλιάδες χρόνια. Αλλά χιλιάδες χρόνια είναι μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι στη διάρκεια ζωής ενός γαλαξία και η ιδέα ότι τα αστέρια δεν αλλάζουν θέσεις είναι ψευδής. Τα αστέρια κινούνται. Σε μεγάλο βαθμό περιστρέφονται γύρω από το κέντρο του Γαλαξία, αλλά μερικές φορές φεύγουν σε τυχαίες κατευθύνσεις που υπαγορεύονται από τις συνθήκες σχηματισμού τους ή από προηγούμενες αλληλεπιδράσεις.

Η ESA μελέτησε αυτές τις κινήσεις και στο παρακάτω βίντεο θα δεις το εξής: Το πως θα είναι ο ουρανός μας σε 5 εκατ. χρόνια απο σήμερα. Θα διαθέτει περίπου 2 εκατ. αστέρια. Ένα μεγάλο ταξίδι στο μέλλον… μέσα από ένα βίντεο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =