αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈνα βήμα πιο κοντά στον Άρη: Δείτε LIVE την ιστορική εκτόξευση του πυραύλου Falcon Heavy της SpaceX

Ένα βήμα πιο κοντά στον Άρη: Δείτε LIVE την ιστορική εκτόξευση του πυραύλου Falcon Heavy της SpaceX

Η στιγμή είναι ιστορική. Ο πανίσχυρος πύραυλος Falcon Heavy της SpaceX είναι έτοιμος για την πρώτη του εκτόξευση. Πρόκειται για έναν από τους πιο δυνατούς πυραύλους που έχει κατασκευάσει ποτέ ο άνθρωπος. Ο Falcon Heavy έχει το ύψος μιας 20ώροφης πολυκατοικίας και αποτελείται από τρεις κυλινδρικούς προωθητές πυραύλου και 27 κινητήρες, οι οποίοι μπορούν να δώσουν ώθηση 5 εκατομμυρίων λιβρών, δύναμη αντίστοιχη με 18 Boeing 747.

Ο πύραυλος θα μεταφέρει το διάσημο κόκκινο αυτοκίνητο Tesla Roadster στον πλανήτη Άρη, ενώ η εκτόξευση θα συνοδεύεται υπό τους ήχους του τραγουδιού Space Oddity του Ντέιβιντ Μπάουι. Σημειώνεται, ότι η SpaceX έχει καταφέρει να μειώσει το κόστος εκτοξεύσεων, χρησιμοποιώντας επαναχρησιμοποιημένους πυραύλους. Κάτι που αποτελούσε και το μεγάλο στοίχημα για τον Elon Musk (μέχρι το επόμενο).

Ο συγκεκριμένος τύπος πυραύλου αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε πολλές σημαντικές αποστολές. Ανάμεσα στις οποίες και η πρώτη αποστολή ανθρώπων στον πλανήτη Άρη.

Η πρώτη εκτόξευση του Falcon Heavy θα γίνει στο ιστορικό Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, από όπου έφυγε και η αποστολή Απόλλων 11 που μετέφερε τους πρώτους ανθρώπους στη Σελήνη. Το «παράθυρο» εκτόξευσης ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει στις 20:30 ώρα Ελλάδας, ωστόσο πριν λίγη ώρα ο Elon Musk ενημέρωσε μέσω Twitter, ότι θα έχουμε παράταση 1 ώρας. Λόγω ισχυρών ανέμων στα ανώτερα σημεία της ατμόσφαιρας.

UPDATE: Νέα παράταση λόγω ανέμων. Εκτόξευση στις 22:45.

Ακριβώς παρακάτω, μπορείτε να δείτε σε live streaming την εκτόξευση, επιλέγοντας όποιο από τα κανάλια θέλετε

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 6 =