αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνα αρχιτεκτονικό γραφείο παρουσίασε μία πρόταση για το πως θα μπορούσε να γίνει το κτίριο του Μινιόν στο κέντρο της Αθήνας (Εικόνες)

Ένα αρχιτεκτονικό γραφείο παρουσίασε μία πρόταση για το πως θα μπορούσε να γίνει το κτίριο του Μινιόν στο κέντρο της Αθήνας (Εικόνες)

Επένδυση που αναμένεται να αγγίξει τα 50 εκατ. ευρώ θα αποτελέσει το έργο της ανακατασκευής του εμβληματικού κτιρίου του Μινιόν. Η Dimand δαπάνησε 26 εκατ. ευρώ για την αγορά του ακινήτου, πριν από περίπου ένα χρόνο, επικρατώντας στον σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε η μέχρι τότε ιδιοκτήτρια του ακινήτου Folli-Follie. Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν 16.000 τ.μ. από τα συνολικά 21.000 τ.μ. του κτιριακού συγκροτήματος, ενώ υπάρχει πρόθεση να εξαγοραστούν και τα υπόλοιπα τ.μ. της επιφάνειας, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, όπως σημειώνει η Καθημερινή.

Επιπλέον 20-25 εκατ. ευρώ θα απαιτηθούν για την ανακατασκευή του συγκροτήματος, ώστε όχι μόνο να αλλάξει χρήση, αλλά και να αναβαθμιστεί ενεργειακά, προκειμένου να μετατραπεί σε «πράσινο» κτίριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακίνητο έχει μείνει κλειστό και κενό για περίοδο δύο και πλέον δεκαετιών. Επομένως, η επαναλειτουργία και μόνο θα απαιτήσει σημαντική προσπάθεια και κεφάλαια.

Τώρα η εταιρία Divercity Architects κυκλοφόρησε κάποια φωτορεαλιστικά σχέδια, για το πως θα μπορούσε να γίνει το κτίριο.

Το νέο Μινιόν αναμένεται να διαθέτει εμπορικά καταστήματα στους κάτω ορόφους του αλλά και χώρους εστίασης, επίσης γραφεία και επαγγελματικούς χώρους στους υπόλοιπους ορόφους. Ανάμεσα δε στα concept που εξετάζονται είναι να δημιουργηθούν και διαμερίσματα με θέα την Ακρόπολη στους τελευταίους ορόφους.

Σημειώνεται ότι τα παρακάτω προσχέδια στις φωτογραφίες ανήκουν στο αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity που κατέθεσε πρόταση χωρίς να σημαίνει ότι είναι αυτή που θα υλοποιηθεί. Ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί με την έκδοση της άδειας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 19 =