αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνα απρόσμενο τρικ: Και μόνο το να σχεδιάζεις το επόμενο ταξίδι σου, μπορεί να σε κάνει… πιο παραγωγικό

Ένα απρόσμενο τρικ: Και μόνο το να σχεδιάζεις το επόμενο ταξίδι σου, μπορεί να σε κάνει… πιο παραγωγικό

Εντάξει, όλοι θέλουμε να ταξιδέψουμε περισσότερο. Μέσα στην περίοδο της πανδημίας μάλιστα η ανάγκη αυτή έγινε ακόμα πιο έντονη, αφού πολλοί άνθρωποι σταμάτησαν αναγκαστικά να ταξιδεύουν και περίμεναν πως και πως να «ανοίξει» πάλι ο κόσμος.

Το αμερικανικό Entrepreneur.com βάζει τώρα στη συζήτηση μια απρόσμενη πτυχή. Όπως εξηγεί σε άρθρο του το αμερικανικό site, όταν σχεδιάζουμε το επόμενο ταξίδι μας, αυτή η κίνηση μας κάνει παράλληλα… πιο παραγωγικούς.

Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου Cornell που δημοσιεύθηκε το 2014, οι άνθρωποι μπαίνουν σε ένα πιο χαρούμενο και παραγωγικό mood, όταν σχεδιάζουν την επόμενη μεγάλη εμπειρία τους. Είτε πρόκειται για ένα ταξίδι, είτε για μια συναρπαστική εκδήλωση, είτε ακόμη και για ιδέες για βραδινές εξόδους, η διάθεση σας βελτιώνεται προς το καλύτερο όταν ονειροπολείτε για το τι θέλετε να ζήσετε κάποτε.

Η ικανότητά σας να σκέφτεστε καθαρά και να ολοκληρώνετε καθημερινά tasks βελτιώνεται πραγματικά. Εδώ είναι ένα hack παραγωγικότητας για το οποίο κανείς δεν μιλά ποτέ: Όταν βάζετε μελλοντικές εμπειρίες στο ημερολόγιο σας, οι οποίες σας κάνουν να θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί, θα γίνετε πιο αποτελεσματικοί και παραγωγικοί όλη την ημέρα.

Έχει αποδειχθεί ότι τα ταξίδια ενισχύουν την συγκέντρωση, βελτιώνουν την ενσυναίσθηση και αποκαθιστούν την ενέργεια. Ακόμα κι αν δεν είστε απόλυτα σίγουροι για το πότε μπορεί να είναι το επόμενο ταξίδι σας, ο σχεδιασμός για το πώς μπορεί να είναι αυτό το ταξίδι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμπνευστείτε.

Φυσικά όταν πραγματοποιήσεις το ταξίδι σου, θα έχεις ακόμα μεγαλύτερα οφέλη. Αφού τα ταξίδια σας ωθούν να αγκαλιάσετε το άγνωστο και να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε και σε άλλους τομείς της ζωής σας. Επίσης τα ταξίδια σας αναγκάζουν να απολαύσετε τη στιγμή. Επειδή οι διακοπές έχουν μια συγκεκριμένη αρχή και τέλος, είναι πιο πιθανό να γευτείτε την κάθε στιγμή. Άλλωστε, για πολλούς από εμάς, αυτή μπορεί να είναι μια από τις μοναδικές στιγμές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους που πραγματικά επιβραδύνουμε… τον χρόνο. Και αυτός ο χρόνος είναι συχνά αυτός που σας βοηθά να είστε ο καλύτερός σας εαυτός τόσο στην καριέρα όσο και στη ζωή σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κόλπο για να παίρνεις «κρυφά» περισσότερα ρούχα σε ένα αεροπλάνο- Το αποκάλυψαν σε βίντεο δύο διάσημοι travel influencers

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 7 =