αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνα ακόμα πλοίο Έλληνα εφοπλιστή στην «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Ένα ακόμα πλοίο Έλληνα εφοπλιστή στην «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Δύο ακόμη τάνκερ μπήκαν στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ καθώς φέρεται ότι πραγματοποίησαν συναλλαγές για την εξαγωγή πετρελαίου από τη Βενεζουέλα. Την ίδια ώρα, η χώρα προχώρησε στην άρση των κυρώσεων για δύο από τα τέσσερα ελληνικά τάνκερ που είχαν μπει στη λίστα στις αρχές Ιουνίου.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επέβαλε κυρώσεις στο χωρητικότητας 106,361-dwt τάνκερ Euroforce (κατασκευής 2002), και στο χωρητικότητας 105-850-dwt Delos Voyager (κατασκευής 2003) καθώς και στις εγγεγραμμένες ιδιοκτήτριες εταιρείες των δύο πλοίων, για την μεταφορά πετρελαίου της Βενεζουέλας στην Κίνα κατά τους πρώτους μήνες του 2020.

Ειδικότερα, το Euroforce, που ανήκει στην εταιρεία Romina Maritime με έδρα τον Πειραιώς και διαχειρίστρια είναι η Eurotankers,  συμφερόντων του εφοπλιστή Ηλία Γκότση, φέρεται ότι μετέφερε 500.000 βαρέλια πετρέλαιο από τη χώρα της Νότιας Αμερικής στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, παραδίδοντάς τα σε άλλο πλοίο στα τέλη Μαΐου 2020.

To Delos Voyager, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στην Delos Voyager Shipping -με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ- και διαχειρίστρια είναι η Columbia Shipmanagement, λέγεται ότι μετέφερε 515.000 βαρέλια πετρέλαιο Βενεζουέλας στο Quindao τον Φεβρουάριο και επιπλέον 515.000 βαρέλια σε ένα άλλο πλοίο στη Μαλαισία, στα μέσα Μαΐου.

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =