αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈνας YouTuber αποκαλύπτει γιατί τα trending του YouTube είναι στημένα. Και ευνοούν τις μεγάλες εταιρίες

Ένας YouTuber αποκαλύπτει γιατί τα trending του YouTube είναι στημένα. Και ευνοούν τις μεγάλες εταιρίες

Σίγουρα το έχεις δει: Κάτω από αρκετά viral βίντεο στο YouTube εμφανίζεται η ένδειξη trending ή «τάσεις» στα ελληνικά. Και ακριβώς δίπλα έχει έναν αριθμό. Είναι το πόσο ψηλά έχει φτάσει το εκάστοτε βίντεο, στην σχετική κατάταξη του ΥouTube. Πως διαμορφώνεται αυτή η κατάταξη; Με βάση τα views, θα πει κάποιος. Αυτή είναι η προφανής απάντηση.

Ωστόσο, τώρα έρχεται ένας YouTuber για να ανατρέψει αυτή τη θεωρία. Και να υποστηρίξει ότι τα trenting είναι στημένα. Με στόχο να ευνοούν τις μεγάλες εταιρίες και τα τηλεοπτικά shows.

Tο YouTube κανάλι Coffee Break έλαβε στοιχεία από 40.000 videos του YouTube. Και κατέλειξε στο συμπέρασμα ότι οι YouTubers είναι σε μειονεκτική θέση απέναντι στους «μεγάλους».

Για παράδειγμα, ο Logan Paul χρειάζεται 11.000.000 views σε ένα video για να μπει στο YouTube τη στιγμή που κωμικές εκπομπές της τηλεόρασης και βραδινά shows χρειάζονται μόλις λίγες εκατοντάδες χιλιάδες views. Και ανεξαρτήτως του πόσο συχνά ανεβάζει video θα εμφανίζεται λιγότερες φορές στα trending από τις εκπομπές της τηλεόρασης. Συγκεκριμένα, σε 18 μήνες, ο Logan Paul εμφανίστηκε στα trending 4 φορές ενώ το αθλητικό κανάλι ESPN 85 φορές, με πολύ λιγότερα views σε κάθε video.

Ένας λόγος που έχει αναφερθεί κατά καιρούς για τη μη εισαγωγή δημοφιλών videos στις τάσεις είναι η βωμολοχία και το ακραίο περιεχόμενο από YouTubers, το οποίο είναι ρίσκο για τους διαφημιζόμενους. Όπως αναφέρεται όμως στην ανάλυση του Coffee Break, σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές υπάρχουν βρισιές που δεν κόβονται και υπάρχει ακόμα και χυδαίο περιεχόμενο. Άλλο ένα παράδειγμα γύμνιας, βρισιών και βίας είναι τα μουσικά video clips τα οποία βλέπουμε διαρκώς στα trends.

Τελικά, το YouTube λειτουργεί… με δύο μέτρα και δύο σταθμά; Δες το παρακάτω βίντεο και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =