αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνας HR Manager του Linkedin αποκαλύπτει το Νο1 λάθος που κάνουν οι υποψήφιοι για δουλειά

Ένας HR Manager του Linkedin αποκαλύπτει το Νο1 λάθος που κάνουν οι υποψήφιοι για δουλειά

Όσοι αναζητούν εργασία, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική. Αλλά συνήθως υποτιμούν ότι και η τελευταία εντύπωση που αφήνουν στον άλλο, είναι επίσης κομβική. Μπορεί να είναι και ακόμα πιο καθοριστικής σημασίας, από το πρώτο κομμάτι.

Για να είσαι σίγουρος ότι ο εκπρόσωπος μιας εταιρίας θα σε θυμάται, είναι χρήσιμο να κάνεις ερωτήσεις στο τέλος της συνέντευξης. Κάτι το οποίο οι περισσότεροι υποψήφιοι δεν κάνουν, όπως σημειώνει ο HR Manager του Linkedin, Brendan Browne. Ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αναζήτηση ταλέντων σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Αν οι υποψήφιοι δεν έχουν ερωτήσεις, είναι ανησυχητικό» τονίζει ο ίδιος, μιλώντας στο CNBC. Εξηγώντας ότι αυτό είναι το Νο1 λάθος που κάνουν.

Όπως λέει, είναι σχεδόν αδύνατο να μην έχεις απορίες. Δεν γίνεται να λάβεις όλες τις πληροφορίες που θέλεις, μέσα σε μια συνέντευξη 45 λεπτών. Κάνε ερωτήσεις που να δείχνουν ότι πρόσεχες σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Ρώτα επίσης πράγματα που θα σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την εταιρία που θέλεις να εργαστείς.

Μην αφήσεις εκτός συζήτησης και το οικονομικό κομμάτι. Απλά πρόσεχε να μη ρωτήσεις κάτι τέτοιο πολύ νωρίς στη συζήτηση. Θα υπάρξει το κατάλληλο timing για να το κάνεις. Σε κάθε περίπτωση, οι ερωτήσεις είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια σε μια συνέντευξη, όπως καταλήγει ο Browne.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 4 =