αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνας CEO εξηγεί γιατί όταν θέλει να προσλάβει κάποιον τον πηγαίνει πάντα για δείπνο

Ένας CEO εξηγεί γιατί όταν θέλει να προσλάβει κάποιον τον πηγαίνει πάντα για δείπνο

Ο Ben Chestnut είναι CEO της εταιρίας MailChimp, η οποία δραστηριοποιείται στο κομμάτι του του marketing μέσω email. Ο έμπειρος businessman, έχει τον δικό του τρόπο για να προσλάβει κάποιον. Για την ακρίβεια, θέλει να γνωρίσει καλά έναν άνθρωπο, πριν τον πάρει στη δουλειά του.

Και εφαρμόζει μια… εναλλακτική διαδικασία προσλήψεων. Πηγαίνει του υποψηφίους για δείπνο. «Όταν θέλω να κάνω μια συνέντευξη με κάποιον, τον πηγαίνω για δείπνο. Δεν μπορώ να κάνω μια μια ουσιαστική συνέντευξη στο γραφείο μου, σε 30 λεπτά. Θέλω αρκετό χρόνο, για να γνωρίσω τον κάθε άνθρωπο» λέει ο ίδιος στους New York Times.

Επίσης, όσοι υποψήφιοι κάνουν συνέντευξη με τον Chestnut, συνήθως ακούν μια ερώτηση: «Γιατί;». Και πρέπει να έχεις έτοιμες απαντήσεις. «Θέλω να δω αν έχουν μια φιλοσοφία πίσω από το τι κάνουν. Συνεχίζω να ρωτώ «γιατί», μέχρι να καταλάβω τον πυρήνα της φιλοσοφίας τους, πάνω στο πράγμα με το οποίο ασχολούνται», εξηγεί ο CEO.

Ένα ακόμα στοιχείο που κοιτά, είναι η εξυπνάδα. «Προσλαμβάνω εξυπνότερους ανθρώπους από εμένα, οι οποίοι θα παλέψουν για κάτι που πιστεύουν ότι είναι σωστό. Και παράλληλα θα σέβονται τις αξίες τις εταιρίας» καταλήγει ο Chestnut.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − eight =