αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας CEO εξηγεί: «Γιατί τα μόνιμα ρεπό τις Παρασκευές μπορούν να δημιουργήσουν μια σπουδαία ομάδα»

Ένας CEO εξηγεί: «Γιατί τα μόνιμα ρεπό τις Παρασκευές μπορούν να δημιουργήσουν μια σπουδαία ομάδα»

Το επιχειρηματικό μοντέλο με τις Παρασκευές off, δεν είναι κάτι καινούργιο. Στο παρελθόν, αρκετοί μεγάλοι leaders όπως ο Larry Page (Google) έχουν αναφερθεί με καλά λόγια σε αυτό. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχουμε την μαζική εφαρμογή του.

Όπως εξηγεί ο CEO της αμερικανικής εταιρίας, iBeat, Ryan Howard, σε άρθρο του στο Entrepreneur.com, αυτό είναι ένα προνόμιο που θα μπορούσε να φέρει πολλαπλά οφέλη στις επιχειρήσεις που θα το προσφέρουν. Πλέον η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι ένα βασικό κομμάτι για το οποίο ενδιαφέρονται πολλοί εργαζόμενοι. Και αυτό γιατί μέσα στο σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον, ο ελεύθερος χρόνος κοντεύει… να εξαφανιστεί. Έτσι οι άνθρωποι τον έχουν εκτιμήσει περισσότερο.

«Όταν οι εργαζόμενοι επανέρχονται από ένα μακρύτερο Σαββατοκύριακο, αισθάνονται ανανεωμένοι και σε εγρήγορση» σημειώνει ο CEO.

Και συνεχίζει: «Έτσι έχουν μεγαλύτερο κίνητρο και είναι πιο παραγωγικοί. Το σημαντικότερο: Είναι πιο χαρούμενοι». Είναι ένα μοντέλο που ήδη το εφαρμόζουν κάποιες εταιρίες και Οργανισμοί. Η World Wildlife Foundation (WWF), δίνει off κάθε Παρασκευή στους εργαζομένου της. Τις ονομάζει «Panda Fridays». Με την εταιρία να εκτιμά ότι αυτό είναι το «κλειδί» για ένα παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό.

Μπορεί λοιπόν να υπάρχει ο φόβος, ότι οι λιγότερες εργάσιμες ημέρες, συνεπάγεται και λιγότερες ημέρες κατά τις οποίες μια εταιρία κερδίζει χρήματα, ωστόσο μακροπρόθεσμα, η εταιρία βγαίνει κερδισμένη. Δεν έχει μόνο να κάνει με τους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους. Με αυτό τον τρόπο, είναι επίσης πιο εύκολο να κάνεις καλές προσλήψεις και να κρατήσεις τους εργαζομένους στην εταιρία.

Σκέψου μόνο το εξής: Αν θέλεις να προσλάβεις τα κορυφαία ταλέντα, που ενδεχομένως θα έχουν προχωρήσει λίγο στη ζωή τους και πιθανόν να έχουν άλλες ανάγκες (π.χ. οικογενειακές), τότε το μοντέλο με τις 4 ημέρες εργασίας θα αποτελέσει ένα μεγάλο δέλεαρ. Άρα αυτομάτως θα μπορέσεις πιο εύκολα να πάρεις άτομα που είναι ταλαντούχα και έμπειρα. Δημιουργώντας έτσι μια πολύ δυνατή ομάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 8 =