αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας business γκουρού που εμπιστεύονται η Microsoft και η Nike, περιγράφει την απόλυση του. Και δίνει μερικά tips επιτυχίας

Ένας business γκουρού που εμπιστεύονται η Microsoft και η Nike, περιγράφει την απόλυση του. Και δίνει μερικά tips επιτυχίας

Ο Robin Sharma έχει καταγράψει την δική του πετυχημένη διαδρομή. Είναι business coach και συγγραφέας. Έχει κυκλοφορήσει πολλά βιβλία που εστιάζουν στην ηγεσία και στην διαχείριση του στρες (κάποια από αυτά έχουν κυκλοφορήσει και στα ελληνικά). Ενώ ο ίδιος έχει ιδρύσει επίσης την εταιρία Sharma Leadership International.

Μάλιστα, τον Robin Sharma εμπιστεύονται μεγάλες εταιρίες όπως οι Nike, Microsoft, FedEx, PwC, HP, Oracle, και NASA. ‘Η πανεπιστήμια όπως το Yale University. Εταιρίες και Οργανισμοί σαν αυτούς, έχουν καλέσει κατά καιρούς τον Sharma για να κάνει ομιλίες και να δώσει τις συμβουλές του.

Ο ίδιος έχει παραθέσει όμως και τις… κακές στιγμές της διαδρομής του. Έχει περιγράψει την απόλυση του: «Ήταν η πιο θλιβερή μέρα της ζωής μου. Όταν έφθασα στη δουλειά, μετά από ένα σπάνιο χαλαρό Σαββατοκύριακο, το οποίο είχα περάσει στα βουνά πεζοπορώντας και γελώντας με τα παιδιά μου, είδα δύο τεράστιους φρουρούς σκυμμένους πάνω από το γραφείο μου, στη γωνία του ορόφου που όλοι ζήλευαν. Έτρεξα κοντά τους και είδα ότι έψαχναν τα αρχεία μου και φυλλομετρούσαν τα πολύτιμα έγγραφα στο λάπτοπ μου, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι τους είχα δει. Τελικά, ένας από αυτούς με μια έκφραση που δεν είχε το παραμικρό ίχνος συναισθήματος, με κοίταξε και πρόφερε δεκατρείς λέξεις που με άφησαν εμβρόντητο: ”Κύριε Φράνκλιν, έχετε απολυθεί. Πρέπει να σας συνοδεύσω έξω από το κτίριο αμέσως!”. Έτσι ,από αντιπρόεδρος μιας ραγδαία αναπτυσσόμενης εταιρείας λογισμικού, μετατράπηκα σε έναν άνθρωπο χωρίς μέλλον».

Πως μπορεί όμως να φτάσει κάποιος στην επιτυχία, ακόμα κι αν αντιμετωπίσει δυσκολίες; Ο Sharma δίνει μερικά tips: Σύνδεσε την αμοιβή με το σκοπό. Να διοικείς με το μυαλό. Να ηγείσαι με την καρδιά. Να ανταμείβεις συστηματικά. Παραδώσου στην αλλαγή. Εστίασε στο σημαντικό. Ηγήσου του εαυτού σου. Να βλέπεις αυτό που βλέπουν όλοι- να σκέφτεσαι αυτό που δεν σκέφτεται κανείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 3 =