αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνας 24χρονος βγήκε στο μετρό με μία πινακίδα για να βρει δουλειά. Σε τρεις ημέρες προσλήφθηκε

Ένας 24χρονος βγήκε στο μετρό με μία πινακίδα για να βρει δουλειά. Σε τρεις ημέρες προσλήφθηκε

Εσύ μέχρι που θα έφτανες για να βρεις μία δουλειά; Ένας 24χρονος στο Λονδίνο βρήκε μια ιδιαίτερη ιδέα και την έβαλε σε εφαρμογή. Όχι, δεν ξεκίνησε να στέλνει μαζικά emails με το βιογραφικό του. Αλλά κατέβηκε… στον δρόμο, προωθώντας τον εαυτό του.

Πρόκειται για τον Haider Malik. Τι έκανε λοιπόν: Πήγε στον σταθμό μετρό του Canary Wharf στις 2 Νοεμβρίου και έστησε το σκηνικό που βλέπετε στην παραπα΄νω φωτογραφία. Έβαλε, δηλαδή, μια ταμπέλα που έγραφε: «Πλησιάστε για: το βιογραφικό μου, κάποια συμβουλή, απλή κουβέντα». Ενώ ακριβώς από πάνω παρέθετε τις σπουδές του, εξηγώντας ότι ψάχνει για μία entry level θέση εργασίας. Επίσης, κόλλησε QR codes στον πίνακα, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να δουν εύκολα το βιογραφικό του και το προφίλ του στο LinkedIn.

Ο Haider έχει πτυχίο Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής από το Middlesex University, όμως η πανδημία δεν τον άφησε να το αξιοποιήσει όπως θα ήθελε. Έφτασε σε σημείο να απογοητευτεί, αφού δεν μπορούσε να βρει δουλειά. Κάπως έτσι αποφάσισε να δοκιμάσει αυτή την πιο τολμηρή κίνηση.

«Κράταγα το βιογραφικό μου στα χέρια και απλά έλεγα καλημέρα στον κόσμο, προσπαθώντας απλώς να ανοίξω συζητήσεις και να αλληλεπιδράσω με τους ανθρώπους. Πολλοί άνθρωποι μου έδωσαν τις κάρτες τους, μου έδωσαν τους αριθμούς τηλεφώνου τους και άρχισαν να μιλάνε μαζί μου», σημειώνει.

Ενώ αρκετοί άνθρωποι έλεγαν λόγια ενθάρρυνσης στον Haider, ένα άτομο που πήγαινε στο γραφείο εκείνη την στιγμή, του πρόσφερε μία βοήθεια που αποδείχτηκε κομβική. «Υπήρχε ένα άτομο που ονομαζόταν Emmanuel ο οποίος δημοσίευσε μια φωτογραφία μου στο διαδίκτυο. Είπε ότι ήθελε να κάνει κάτι παρόμοιο πριν από δύο χρόνια, αλλά δεν είχε το θάρρος να το κάνει», λέει ο Haider. Με τον άγνωστο περαστικό να αναρτά τελικά την φωτογραφία του Haider στο Linkedin.

Το αποτέλεσμα; Όπως λέει ο 24χρονος στο MyLondon.news, κατά τις 9:30 έλαβε το πρώτο τηλέφωνο από την εταιρία Canary Wharf Group, η οποία του ζήτησε να πάει σε μια ώρα για συνέντευξη, για τη θέση του Treasury Analyst. Ο ίδιος μάζεψε αμέσως τα πράγματά του και πήγε, δηλώνοντας ότι όσο βρισκόταν στον 30ο όροφο του κτιρίου, σκεφτόταν πόσο απίστευτο του φαινόταν να είναι εκεί για συνέντευξη εργασίας.   

Μέσα σε μερικές ώρες η ιστορία του έγινε viral στα social media. «Οταν επέστρεψα στο αυτοκίνητο για να πάω σπίτι μετά τη συνέντευξή, έλεγξα το τηλέφωνό μου και είχα περίπου 10 αναπάντητες κλήσεις από πολλούς διαφορετικούς αριθμούς», θυμάται. Και συμπληρώνει: «Τις πρώτες τρεις μέρες το τηλέφωνό μου χτυπούσε ασταμάτητα». Ενώ όπως εξηγεί, έλαβε επίσης πολλά μηνύματα μέσω του Linkedin.

Έτσι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, πήγε για μία δεύτερη job interview στην Canary Wharf Group και το ίδιο απόγευμα του προσλήφθηκε! Ο 24χρονος εφάρμοσε την δική του τολμηρή κίνηση, και κατάφερε να βρει την θέση εργασίας που έψαχνε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =