αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈνας 18χρονος δημιούργησε το πιστό αντίγραφο του θρυλικού MySpace. Και μπορείς να φτιάξεις προφίλ

Ένας 18χρονος δημιούργησε το πιστό αντίγραφο του θρυλικού MySpace. Και μπορείς να φτιάξεις προφίλ

Πόσοι θυμούνται το MySpace; Κι όμως, υπήρχε μια ιντερνετική εποχή όπου το Facebook δεν είχε μπει ακόμα στην καθημερινότητα μας. Ούτε τα υπόλοιπα social networks που έχουμε σήμερα. Τότε όμως κυριαρχούσε μια άλλη πλατφόρμα: Το MySpace. Ναι, οι λίγο παλαιότεροι καταλάβετε ήδη για τι πράγμα μιλάμε. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα κοινωνικά δίκτυα που έφτασε σε παγκόσμια επέκταση- με πολλούς χρήστες φυσικά και στην Ελλάδα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ένα «Facebook της εποχής», με λιγότερες βέβαια λειτουργίες από αυτές που έχει το FB σήμερα.

Η πλατφόρμα έφτασε στην ακμή της, όμως στην συνέχεια δεν κατάφερε να εξελιχθεί και να αντέξει στο ανταγωνισμό. Κάπως έτσι χάθηκε από το προσκήνιο.

Έρχεται τώρα ένας 18χρονος, να αναβιώνει ακριβώς εκείνη την ιδέα. Τι έκανε; Έφτιαξε ένα πιστό αντίγραφο του MySpace. Με το όνομα SpaceHey. Και όπως μπορείς να δεις με τα μάτια σου, μοιάζει ακριβώς με το MySpace όταν αυτό ήταν στην ακμή του. Μπορείς να δημιουργήσεις προφίλ και λειτουργεί κανονικά.

«Ήμουν μόλις λίγων ετών όταν το MySpace ήταν δημοφιλές», λέει ο Γερμανός δημιουργός της πλατφόρμας στο Vice. Και συμπληρώνει: «Ποτέ δεν χρησιμοποίησα το MySpace. Ωστόσο, χάρη σε παλαιότερους φίλους και στο Διαδίκτυο, άκουσα πολλά για αυτό. Καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεν μπορείτε να βρείτε κάτι τέτοιο στις μέρες μας».

Ο ίδιος αξιοποίησε τον χρόνο που είχε μέσα στα lockdowns, έψαξε για αρχειακό υλικό, είδε screenshots και προσπάθησε να φτιάξει ένα «νέο MySpace» το οποίο να είναι ακριβώς ίδιο με την γνωστή πλατφόρμα που κάποτε μεσουρανούσε.

Τελικά το SpaceHey έκανε «πρεμιέρα» τον Νοέμβριο του 2020. Και μέχρι σήμερα μετράει πάνω από 55.000 χρήστες. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τους άλλους τεχνολογικούς γίγαντες. Ωστόσο σε αρκετούς χρήστες θα ξυπνήσει αναμνήσεις από μια άλλη ιντερνετική εποχή.

https://video-images.vice.com/articles/601d36178019b80095fae4bc/lede/1612527658019-screen-shot-2021-02-05-at-112520.png?crop=1xw:0.6847xh;0xw,0.0122xh&resize=1000:*
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 3 =