αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας ψυχολόγος που βοηθά τους στρατιώτες να αντέχουν ακόμα και στις χειρότερες καταστάσεις, σου παραθέτει 3 συμβουλές

Ένας ψυχολόγος που βοηθά τους στρατιώτες να αντέχουν ακόμα και στις χειρότερες καταστάσεις, σου παραθέτει 3 συμβουλές

Η επιχειρηματικότητα είναι σίγουρα σκληρή για την ψυχική σου υγεία. Αλλά ξέρεις τι είναι ακόμα πιο δύσκολο από το να ξεκινήσεις μια επιχείρηση; Να πολεμάς σε έναν πόλεμο.

Ο Nate Zinsser διευθύνει το τμήμα ψυχολογίας στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ στο West Point. Βασικά, είναι δουλειά του να διδάσκει στους δόκιμους πώς να αντέχουν στις χειρότερες καταστάσεις που μπορεί να συναντήσουν στο πεδίο της μάχης. Και τώρα μοιράζεται τα μυστικά του σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο The Confident Mind: A Battle-Tested Guide to Unshakable Performance.

Το Bloomberg έριξε μία ματιά στο βιβλίο, και παραθέτει 3 συμβουλές του Zinsser που εμπεριέχονται εκεί.

1# Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να χαλαρώνει. Το να μπορείς να σβήσεις τον ”θόρυβο” στον εγκέφαλό σου κατά βούληση, ώστε να μπορείς πραγματικά να χαλαρώσεις, είναι ένα μυστηριώδες δώρο. Στην πραγματικότητα είναι μια δεξιότητα που μπορείς να μάθεις. Ο στρατός έχει διδάξει εδώ και καιρό στους στρατιώτες πώς να κοιμούνται απότομα, και η ψυχολογία προσφέρει πολλές συμβουλές για το πώς να ηρεμήσετε τον θορυβώδη εγκέφαλό σας και να χαλαρώσετε ακόμα και σε στρεσογόνες καταστάσεις. Ο Zinsser σας προτείνει να διδάξετε στον εαυτό σας αυτές τις απλές αλλά ισχυρές τεχνικές και να συνηθίσετε να τις χρησιμοποιείτε σε όποια ευκαιρία έχετε Ακόμη και δύο λεπτά βαθιάς αναπνοής και χαλάρωσης μπορεί να είναι χρήσιμα. «Ουσιαστικά ξεκουράζετε τον εγκέφαλό σας, με φυσιολογικές αλλαγές στην αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό, την πρόσληψη οξυγόνου και τη συσσώρευση γαλακτικού στο αίμα», εξηγεί.

2# Μην σπαταλάς την ενέργεια σου στην αρνητικότητα. Ο Zinsser τονίζει ότι τα αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός και ο φόβος, αποδυναμώνουν την ενέργειά σας. Για να βοηθήσει τους στρατιώτες να διατηρήσουν τα αποθέματα της ψυχικής τους δύναμης, διδάσκει στους μαθητευόμενους να αναγνωρίζουν πότε τα αρνητικά συναισθήματα δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα καλό. Και να αποφεύγουν την γκρίνια ή τα παράπονα με κάθε κόστος.

3# Γεμίστε το… ρεζερβουάρ με καύσιμο. Ακόμη και οι πιο σκληροί πολεμιστές δεν μπορούν να αντλήσουν ψυχική δύναμη (ή ακόμα και σωματική δύναμη) με… αέρα κοπανιστό. Αντίθετα, ο Zinsser τους διδάσκει να προσέχουν τι πρέπει να κάνουν για να «γεμίσουν τις δεξαμενές τους» και να βεβαιωθούν ότι δίνουν προτεραιότητα σε αυτά τα πράγματα. «Κάντε τα πράγματα που πρέπει για να δώσετε στον εαυτό σας ενέργεια και να τον οδηγήσετε στην επιτυχία, ακόμα και σε ένα μη ιδανικό περιβάλλον», λέει. Είτε πρόκειται για επιπλέον ύπνο, είτε για επιπλέον χρόνο για να προετοιμαστείτε για μια δύσκολη αποστολή. Ο Zinsser τονίζει ότι αυτό συχνά σημαίνει να λέτε όχι σε άλλα πράγματα (όπως μια βραδιά διασκέδασης ή μια άλλη εργασία) που θα σταθούν εμπόδιο σε αυτήν την απαραίτητη προετοιμασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 17 =