αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνας χάρτης παραθέτει τον κατώτατο μισθό σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ένας χάρτης παραθέτει τον κατώτατο μισθό σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τις τελευταίες ημέρες η Ισπανία τράβηξε πάνω της τα φώτα, καθώς προχώρησε σε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1.000 ευρώ. Πρόκειται για 14 μισθούς ετησίως. Καθώς υπάρχουν και τα δώρα Χριστουγέννων και άδειας που αντιστοιχούν σε δύο μισθούς. Με την αύξηση δεν συμφώνησαν οι εργοδοτικές οργανώσεις παρά το γεγονός ότι μόλις ημέρες πριν συνυπέγραψαν με κυβέρνηση και συνδικάτα την εργασιακή μεταρρύθμιση. Σε κάθε περίπτωση, υποχρεούνται τώρα από τον νόμο να την τηρήσουν.

Αλλά ποιος είναι ο κατώτατος μισθός σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή τη στιγμή; Την απάντηση δίνει ο παρακάτω διαδραστικός χάρτης που είναι ανηρτημένος στην Wikipedia.

Εκεί παρουσιάζονται οι κατώτατοι μισθοί ανά χώρα. Ο υπολογισμός έχει γίνει με βάση 12 μισθούς ετησίως. Ενώ υπάρχουν και χώρες που δεν έχουν θεσπίσει εθνικό κατώτατο μισθό.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι το Λουξεμβούργο, με τον κατώτατο μισθό να είναι στα 2.256 ευρώ μεικτά. Ακολουθεί η Ιρλανδία με 1.774 ευρώ μισθό. Όλοι οι μισθοί που παρουσιάζονται είναι μεικτοί και όχι το «καθαρό» ποσό που παίρνει ο εργαζόμενος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =