αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνας χάρτης δείχνει το πόσο κοστίζει μια νύχτα διαμονής με Airbnb σε κάθε Ευρωπαική χώρα

Ένας χάρτης δείχνει το πόσο κοστίζει μια νύχτα διαμονής με Airbnb σε κάθε Ευρωπαική χώρα

Την ώρα που τοπικές κοινότητες και φορείς ανά τον κόσμο προσπαθούν να αποτιμήσουν τη ζημιά που προκαλεί η «αφορολόγητη» πρακτική διαμοιρασμού κατοικιών στα έσοδα αλλά και στον ξενοδοχειακό κλάδο, η Airbnb εξακολουθεί να κερδίζει τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών έχοντας πλέον μετατραπεί σε πολύτιμο συνταξιδιώτη κάθε απόδρασης.

Παρά τις οικονομίες κλίμακας όμως που προσφέρει είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς το κόστος της διαμονής του αφού οι τιμές ανά πόλη παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις. Ωστόσο αν παρατηρήσει κανείς τον παρακάτω χάρτη καταλήγει σε ένα γενικό συμπέρασμα: όσο δυτικότερα και βορειότερα τόσο πιο ακριβή είναι η διαμονή ακόμα και για τα καταλύματα της Airbnb.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Vouchercloud για το μέσο κόστος διανυκτέρευσης των καταλυμάτων της Airbnb σε ευρωπαϊκές χώρες το 2017, τα σκήπτρα της ακρίβειας κρατά η Ισλανδία με την μέση τιμή διανυκτέρευσης να διαμορφώνεται στα 129 ευρώ και η Σουηδία (94 ευρώ). Στον αντίποδα βρίσκονται η Αλβανία (31 ευρώ) και η πΓΔΜ (30 ευρώ) ως οι οικονομικότερες επιλογές για κάθε τουρίστα.

Την τριάδα των ακριβότερων προορισμών συμπληρώνει η Ανδόρα(91 ευρώ) η οποία μαζί με την Νορβηγία(89 ευρώ) και το Ηνωμένο Βασίλειο(86 ευρώ) αποτελούν τους πέντε πιο ακριβούς προορισμούς της γηραιάς Αλβιόνας.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά κύριο λόγο γειτονικές χώρες όπως η Δανία(84 ευρώ), η Φιλανδία(82 ευρώ), η Ολλανδία(81 ευρώ) και η Ιρλανδία(78 ευρώ) με μοναδική εξαίρεση την γειτονική σε εμάς Κύπρο που παρουσιάζει μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 83 ευρώ.

Όσον αφορά στους οικονομικούς προορισμούς από άποψη διαμονής μέσω Airbnb την πεντάδα συνθέτουν κατά κύριο λόγο βαλκανικές χώρες. Συγκεκριμένα, την πΓΔΜ και την Αλβανία ακολουθεί η Μολδαβία, το Κόσοβο και η Σερβία με μέσο όρο διαμονής στα 32 και 35 ευρώ αντίστοιχα.

Η χώρα μας η οποία τον τελευταίο καιρό καταγράφει συνεχώς νέα ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών βρίσκεται στα επίπεδα της κεντρικής Ευρώπης με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 55 ευρώ κι αποδεικνύεται φτηνότερη σε σχέση με τις ανταγωνιστικές μεσογειακές χώρες όπως Ισπανία και Ιταλία με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 61 ευρώ και για τις δύο.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 6 =