αρχικηVIRALΈνας χάρτης δείχνει που υπάρχει η φθηνότερη μπύρα στον κόσμο (και που η ακριβότερη)

Ένας χάρτης δείχνει που υπάρχει η φθηνότερη μπύρα στον κόσμο (και που η ακριβότερη)

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, που μπορείς να βρεις την φθηνότερη μπύρα στον κόσμο; Τις απαντήσεις δίνει ο παρακάτω παγκόσμιος χάρτης. Το φθηνότερο μέρος στον κόσμο για να πιει κανείς μια μπύρα είναι η Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όπου θα πληρώσει μόλις 1,47 ευρώ. Το ακριβότερο είναι η Λωζάνη της Ελβετίας, όπου η μέση τιμή της μπύρας είναι 8,47 ευρώ. Ανάμεσα στα δύο άκρα βρίσκεται η Αθήνα.

Σύμφωνα με τον Δείκτη Τιμών Μπύρας (Beer Price Index) που επιμελείται η ταξιδιωτική ιστοσελίδα GoEuro.com συγκεντρώνοντας στοιχεία από 70 πόλεις του κόσμου, η Αθήνα βρίσκεται στην 56 θέση, από την φθηνότερη πόλη προς την ακριβότερη.

Στην Μπρατισλάβα, μια μπύρα από σουπερμάρκετ κοστίζει κατά μέσο όρο 0,46 λεπτά και από ένα μπαρ ξενοδοχείου 2,49 ευρώ. Στο Κίεβο, που είναι η δεύτερη φθηνότερη πόλη, οι αντίστοιχες τιμές είναι 0,62 και 2,34 ευρώ (μέσος όρος πόλης 1,48 ευρώ). Στη Λωζάνη, η μπύρα σε σουπερμάρκετ κοστίζει 1,27 ευρώ και σε μπαρ 15,67 ευρώ. Δεύτερη πιο ακριβή πόλη είναι το Χονγκ Κονγκ (5,54 ευρώ μέσος όρος) με τιμή σουπερμάρκετ 1,22 ευρώ και μπαρ 9,87 ευρώ.

Στην Αθήνα η τιμή του σουπερμάρκετ είναι 0,86 ευρώ, αρκετά χαμηλότερη από πολλές πόλεις της Ευρώπης. Η τιμή που ανεβάζει τόσο πολύ τον μέσο όρο της πόλης έχει τα 8 ευρώ κατά μέσο όρο που πρέπει να πληρώσει κάποιος για ένα ποτήρι 330 ml από μπαρ ξενοδοχείου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 5 =