αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνας πρώην HR Manager αποκαλύπτει 5 πράγματα που δεν θα σου πουν σε μια συνέντευξη για δουλειά

Ένας πρώην HR Manager αποκαλύπτει 5 πράγματα που δεν θα σου πουν σε μια συνέντευξη για δουλειά

Είναι πολύ πιθανό όταν πας σε μια συνέντευξη για δουλειά, να θες να «κρύψεις» κάποια πράγματα. Όπως για παράδειγμα τους λόγους που έφυγες από την προηγούμενη δουλειά σου. Πιθανότατα δεν θες να πεις επίσης ότι η θέση για την οποία έστειλες βιογραφικό, δεν είναι η πρώτη σου επιλογή.

Ωστόσο, σε μια job interview δεν έχουν μυστικά μόνο οι υποψήφιοι. Αλλά και οι εργοδότες ή οι HR Managers. Ο Peter Yang είναι πρώην HR Manager. Εργάστηκε σε αυτό το πεδίο για 15 χρόνια. Σε άρθρο του στο CNBC, παραθέτει 5 πράγματα που οι HR Managers δεν θέλουν να ξέρεις. Είναι μερικά μυστικά, τα οποία σίγουρα δεν θα στα αποκαλύψουν στην job interview.

1# Η προσωπικότητα σου παίζει ρόλο. Θα ήταν ωραίο να ζείτε σε έναν εντελώς δίκαιο και αμερόληπτο κόσμο. Εκεί όπου θα μέτραγαν μόνο τα επαγγελματικά skills σου για το αν θα πάρεις μια δουλειά. Ας έρθουμε τώρα στην πραγματικότητα. Ο HR Manager δεν θα προσπαθήσει να δει μόνο αν είσαι ο καλύτερος στην δουλειά. Μέσα από τις ερωτήσεις του, θα εξετάσει το αν έχεις τον κατάλληλο χαρακτήρα για να μπεις στην εταιρία και να συνεργαστείς με τους άλλους ανθρώπους εκεί.

2# Σε Googlάρουν. Πλέον πολλοί είναι οι HR Managers που κάνουν… ηλεκτρονικό ψάξιμο πριν σε καλέσουν σε μια συνέντευξη. Και δεν είναι δύσκολο. Με ένα απλό Googlάρισμα ή με μια αναζήτηση στα προφίλ σου στα social media, μπορούν να βρουν μια σειρά από πληροφορίες που σε αφορούν. Οπότε πρόσεχε… τι υλικό αναρτάς στο ίντερνετ.

3# Αν λες ψέμματα στο βιογραφικό, θα μπεις στην black list. Είναι αλήθεια ότι πολλοί υποψήφιοι λένε ψέμματα στα βιογραφικά τους. Με στόχο να πάρουν μια θέση εργασίας. Άλλα μάντεψε: Αν σε καταλάβει η άλλη πλευρά, όχι μόνο θα χάσεις την εν λόγω θέση, αλλά θα μπεις και στην… μαύρη λίστα της εταιρίας, για οποιαδήποτε άλλη θέση ανοίξει στο μέλλον. Δεν θα είσαι μέσα στις επιλογές τους, αφού θα έχεις κάνει ήδη μια κακή εντύπωση.

4# Υπάρχουν «σωστές» και «λάθος» απαντήσεις, στις ερωτήσεις ανοιχτού τύπου. Είσαι περισσότερο εσωστρεφής ή εξωστρεφής; Σε τι είδους περιβάλλον εργασίας λειτουργείς καλύτερα; Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυνάμεις και αδυναμίες σου; Γιατί θα πρέπει να πάρεις τη δουλειά; Αυτές οι ερωτήσεις μπορεί να φαίνονται αβλαβείς, αλλά μην ξεγελιέστε. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων θέλουν να τους προσδιορίσουν εάν θα είστε κατάλληλοι για τη θέση και την εταιρική κουλτούρα. Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι για δύσκολες και ανοιχτές ερωτήσεις είναι να δημιουργήσετε έναν κατάλογο με τα δυνατά σημεία σας. Και οι απαντήσεις να ταιριάζουν με ερωτήσεις σαν τις παραπάνω.

5# Ξεκινούν πάντα από μια χαμηλή προσφορά για τον μισθό. Είναι λογικό. Σε μια διαπραγμάτευση σαν αυτή, η άλλη πλευρά πιθανότατα δεν θα κάνει με την «καλύτερη προσφορά» με το καλημέρα. Θα ξεκινήσει προσφέροντας σου έναν χαμηλότερο μισθό, και στην συνέχεια -αν απαντήσεις αρνητικά- θα ανέβει προς τα πάνω. Πηγαίνοντας σε μια συνέντευξη, είναι σημαντικό να έχεις κατανοήσει πόσο κοστολογείς εσύ τον εαυτό σου, με βάση την προϋπηρεσία, τα skills, τα πτυχία σου, αλλά και τα δεδομένα της αγοράς. Έτσι ώστε να μην παρασυρθείς από τις τακτικές της άλλη πλευράς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =