αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας πρώην στενός συνεργάτης του Elon Musk μιλά για το «μυστικό της επιτυχίας». Και δεν έχει να κάνει με τα χρήματα ή την εξυπνάδα

Ένας πρώην στενός συνεργάτης του Elon Musk μιλά για το «μυστικό της επιτυχίας». Και δεν έχει να κάνει με τα χρήματα ή την εξυπνάδα

Αν νομίζεις τα χρήματα και η εξυπνάδα είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να φτάσεις στην επιτυχία, ξανά σκέψου το. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία Jim Cantrell, ο οποίος συνεργάστηκε με την Elon Musk ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της SpaceX, αυτοί οι δύο παράγοντες αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος των όσων χρειάζεσαι για να φτάσεις στην επιτυχία.

Όπως εξηγεί, η νοημοσύνη είναι ένα εργαλείο που μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχει τους στόχους σου. Αλλά δεν αρκεί. Η SpaceX είναι η εταιρία που θέλει να πάει τον άνθρωπο στον πλανήτη Άρη. Πριν κάμποσο καιρό έστειλε στο διάστημα ένα αυτοκίνητο Tesla, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εταιρία είναι έτοιμη να στείλει το πρώτο «τουρίστα» σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι.

Αλλά τελικά, τι χρειάζεται να να φτάσει κάποιος στην μεγάλη επιτυχία; Σύμφωνα με τον Jim Cantrell, η «φόρμουλα» περιλαμβάνει 3 βασικά στοιχεία. Είναι 3 στοιχεία που δεν έχει μόνο ο Musk, αλλά και άλλοι δισεκατομμυριούχοι όπως ο Jeff Bezos και ο Mark Cuban.

1# Πάθος. «Χωρίς το πάθος, δεν θα αγαπήσεις τουν δουλειά σου. Και δεν θα μπορέσεις να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό σου ή να είσαι καλύτερος από τους άλλους που ασχολούνται με το πάθος τους», λέει ο Cantrell. Όπως έχει πει στο παρελθόν και ο Steve Jobs, για να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις.

2# Ταλέντο. Είναι σημαντικό να εργαστείς σκληρά στην διαδρομή. Αν θέλεις όμως να ξεκινήσεις με ένα πλεονέκτημα απέναντι στους άλλους, είναι καλό να ασχοληθείς με κάτι που έχεις εξ αρχής κάποιο ταλέντο.

3# Αξία. Μπορεί να έχεις την καλύτερη ιδέα στον κόσμο, αλλά αν κανείς δεν θέλει να τη χρησιμοποιήσει, δεν θα πετύχεις στον business κόσμο. «Κάντε κάτι που δημιουργεί αξία και μπορεί να πωληθεί σε μια παρούσα αγορά ή μέλλον» τονίζει ο Cantrell.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =