αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας πρώην πράκτορας του FBI εξηγεί: Η μέθοδος 5 βημάτων για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη κάποιου

Ένας πρώην πράκτορας του FBI εξηγεί: Η μέθοδος 5 βημάτων για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη κάποιου

Ο Robin Dreeke είναι πρώην πράκτορας του FBI. Πλέον είναι συγγραφέας, Executive Coach και Trust Expert. Και σίγουρα έχει αρκετές χρήσιμες συμβουλές να παραθέσει.

Σε συνέντευξη του στο αμερικανικό fs.blog παραθέτει τα 5 βήματα για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη κάποιου.

«Μιλήστε με βάση τα ενδιαφέροντα και τις προτεραιότητες του άλλου ατόμου και στη συνέχεια επικυρώστε τα, τις επιλογές του και το ποιος είναι, χωρίς κριτική. Μερικοί άνθρωποι το κάνουν αυτό φυσικά, ενώ οι υπόλοιποι από εμάς μπορούμε να χτίσουμε αυτήν την ικανότητα και τελικά να γίνει δεύτερη φύση μας» λέει αρχικά ο ίδιος.

« Το δεύτερο μέρος της διαδικασίας χτισίματος εμπιστοσύνης, είναι να κατανοήσω τους στόχους του άλλου ατόμου και να διατηρήσω τους στόχους και τις προτεραιότητές του στην… κορυφή της λίστας με τους στόχους και τις προτεραιότητές μου. Κάνοντας δικούς σας τους στόχους και τις προτεραιότητες του άλλου ατόμου, θα αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη. Με την πάροδο του χρόνου (μερικοί άνθρωποι πάνε πιο γρήγορα από άλλους) θα δημιουργηθεί μια ανάγκη ανταπόδοσης της καλοσύνης και της σχέσης. Με άλλα λόγια, η εμπιστοσύνη χτίζεται ταχύτερα και ισχυρότερα όταν δεν υπάρχει προσωπική ατζέντα» συμπληρώνει.

Ο πρώην πράκτορας στη συνέχεια παραθέτει περιεκτικά τα 5 βήματα για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη κάποιου:

1) Μάθετε τις προτεραιότητες, τους στόχους και τους σκοπούς τους.
2) Τοποθετήστε… τους δικούς τους στόχους μπροστά από τους δικούς σας.
3) Αφήστε τους να μιλήσουν- αναστέλλετε τη δική σας ανάγκη να μιλήσετε.
4) Ζητήστε να ακούσετε τις σκέψεις και τις απόψεις τους.
5) Αποδεχτείτε τους άλλους άνευ όρων και χωρίς κριτική για το ποιοι είναι ως άνθρωποι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =