αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας πετυχημένος startupper μιλά για την σημασία των τολμηρών αποφάσεων

Ένας πετυχημένος startupper μιλά για την σημασία των τολμηρών αποφάσεων

«Εμπνέομαι από τον Elon Musk». Έτσι απαντά ο ιδρυτής της BloomThat, David Bladow,, ερωτώμενος από το Entrepreneur.com, για το τι είναι αυτό που του δίνει ώθηση στο επιχειρηματικό ταξίδι του. Η startup του, κάνει ντελίβερι λουλουδιών μέσα σε μια ημέρα. Συνεργάζεται με τον παππού του, το πατέρα του, την μητέρα του και την γυναίκα του. Με ανθρώπους που ήταν πάντα στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Ποτέ δεν είχαν αφεντικό.

Η εταιρεία ξεκίνησε στο Σαν Φρανσίσκο, στον Y Combinator το 2013, για να βελτιώσει την εμπειρία της παράδοσης λουλουδιών και «διευκολύνει τους ανθρώπους να είναι πιο στοχαστικοί». Μέχρι το 2015, «σήκωσε» 7,6 εκατ. δολάρια σε venture capital funding. Σήμερα, η εταιρία είναι κερδοφόρα.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, leaders σαν τον Musk, ωθούν τους ανθρώπους στο να βάζουν μεγαλύτερους στόχους. Οι τολμηρές αποφάσεις και στόχοι, είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και να βοηθήσουν την ανθρωπότητα γενικότερα. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να πας τον άνθρωπο στον Άρη. Ο καθένας μπορεί να εργαστεί από την δική του μεριά.

Πως όμως μπορείς να ξεπεράσεις τον όποιο φόβο, και να ξεκινήσεις να λαμβάνεις τολμηρές αποφάσεις; Εδώ αξίζει να θυμηθούμε την τακτική του Jeff Bezos. O οποίος, ανάμεσα σε άλλα, χρησιμοποιεί τον «κανόνα του 70%». Τι σημαίνει αυτό; «Πάρε μια απόφαση όταν γνωρίζεις το 70% των πληροφοριών που επιθυμείς. Αν περιμένεις να φτάσεις στο 90%, στις περισσότερες περιπτώσεις πιθανόν θα είσαι αργός», έχει εξηγήσει ο Mr Amazon.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − fourteen =