αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας ιδρυτής εξηγεί: Γιατί η εταιρία μου λειτουργεί ως «μικρή επιχείρηση», ενώ έχει 71.000 εταιρικούς πελάτες

Ένας ιδρυτής εξηγεί: Γιατί η εταιρία μου λειτουργεί ως «μικρή επιχείρηση», ενώ έχει 71.000 εταιρικούς πελάτες

Η διαφορά μεταξύ των μεγάλων εταιριών και των μεγάλων καινοτόμων εταιριών, έχει να κάνει με το πόσο ακούνε τους πελάτες τους, τονίζει ο συνιδρυτής της Box, Aaron Levie. Ο ίδιος ίδρυσε την επιχείρηση του το 2005. Πρόκειται για μια file-sharing και content-management πλατφόρμα, η οποία σήμερα έχει περίπου 71.000 εταιρικούς πελάτες.

«Όταν είχαμε μερικές εκατοντάδες πελάτες, δεν διαθέταμε μια μεγάλη βάση για να μας πουν που θέλουν να πάνε, έτσι κάναμε μεγάλα στοιχήματα», εξηγεί ο Aaron Levie.

«Όσο μεγαλύτερος γίνεσαι, έχεις καλύτερο ένστικτο για το τι θέλουν οι πελάτες, οι οποίοι έχουν όλες τις απαντήσεις» συμπληρώνει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βελτιώσεις στα υπάρχοντα προϊόντα αλλά και σε μεγάλες καινοτομίες. Ωστόσο, όπως έχουν πει και άλλοι άνθρωποι των επιχειρήσεων, μια μεγάλη εταιρία συνήθως είναι «δυσκίνητη».

Τι κάνει ο Levie; Έχει τον δικό του τρόπο, έτσι ώστε η Box να λειτουργεί σαν μικρή και ευέλικτη εταιρία, όπως διαβάζουμε στο inc.com. Έχει δημιουργήσει μια βάση πελατών μερικών εκατοντάδων. Εκεί κάνει τα «πειράματα» του και σε αυτούς προωθεί πρώτα τα όποια νέα προϊόντα. Ανάλογα το feedback που παίρνει, αυτός και οι συνεργάτες του λαμβάνουν στη συνέχεια τις κατάλληλες αποφάσεις.

Μην ξεχνάμε ότι κάτι παρόμοιο βλέπουμε και από «γίγαντες» όπως το Facebook ή το Youtube. Αφού πολλές φορές τεστάρουν τις νέες λειτουργίες τους σε λίγους χρήστες και στη συνέχεια κάνουν το «άνοιγμα» στο ευρύ κοινό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − eight =