αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈνας εκπληκτικός δάσκαλος στην Γκάνα, διδάσκει πληροφορική ζωγραφίζοντας με το χέρι όλο το MS Word (ΦΩΤΟ)

Ένας εκπληκτικός δάσκαλος στην Γκάνα, διδάσκει πληροφορική ζωγραφίζοντας με το χέρι όλο το MS Word (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη συγκίνηση έχει προκαλέσει ο αυτοσχεδιασμός ενός δασκάλου στη Γκάνα που για να διδάξει Πληροφορική στους μαθητές του ζωγραφίζει στο χέρι όλο το MS Word πάνω στον μαυροπίνακα, καθώς στο σχολείο δεν υπάρχουν καθόλου υπολογιστές. «Κάθε δάσκαλος έχει τον τρόπο του να παρουσιάζει το μάθημα. Αυτός είναι ο δικός μου», εξηγεί ο Owura Kwadwo, που διδάσκει σε μια αγροτική κοινότητα της χώρας, όπου δεν υπάρχει κατάλληλος εξοπλισμός ούτε πόροι για σωστή διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής.

Όπως διαβάζουμε στη LIFO, έχοντας σπουδάσει visual arts, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις δεξιότητές του για να ζωγραφίσει με κιμωλία ένα ολόκληρο έγγραφο του Word πάνω στον μαυροπίνακα ώστε να οι μαθητές τους να τον αντιγράψουν με τη σειρά τους και να μάθουν από αυτόν. «Το κάνω για να καταλάβουν οι μαθητές μου τι διδάσκω. Τουλάχιστον να έχουν μια εικόνα του τι θα δουν, έστω ότι βρίσκονται κάποια στιγμή μπροστά από έναν υπολογιστή», λέει ο νεαρός δάσκαλος, του οποίου η μέθοδος φαίνεται πως αποδίδει αφού τα παιδιά διασκεδάζουν αλλά και μαθαίνουν μέσω του αυτοσχεδιασμού του. «Βεβαιώνομαι πως έχουν καταλάβει τα πάντα πριν φύγουν από την τάξη», προσθέτει.

Την φωτογραφία δημοσίευσε ο ίδιος στο λογαριασμό του στο Facebook και τα σχόλια είναι μόνο θετικά, κυρίως για την αφοσίωσή του σε αυτό που κάνει. Βέβαια δεν λείπουν και τα οργισμένα για την στάση της κυβέρνησης και το γεγονός πως δεν υπάρχουν υπολογιστές στα σχολεία. «Η κυβέρνηση βοηθάει, προσπαθούν να βελτιώσουν την Πληροφορική και έχει αρχίσει να γίνεται στις μεγάλες πόλεις αλλά έχουμε δρόμο μέχρι να φτάσει και τις αγροτικές περιοχές», σχολιάζει ο Owura Kwadwo. Από την ανάρτηση και έπειτα, ο ίδιος έχει ήδη λάβει δωρεές για φορητούς υπολογιστές και προτζέκτορες, κάτι για το οποίο νιώθει ευγνώμων. «Υπάρχουν πολλά σχολεία που έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Θα δώσω και σε αυτά κάποιες από τις δωρεές, για να επωφεληθούν επίσης από όλο αυτό», λέει.

Teaching of ICT in Ghana's school is very funny. ICT on the board paa. I love ma students so have to do wat will make…

Posted by Owura Kwadwo Hottish on Donnerstag, 15. Februar 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =