αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας διαδραστικός χάρτης καταγράφει τις Ελληνικές startups

Ένας διαδραστικός χάρτης καταγράφει τις Ελληνικές startups

Τελικά πόσες είναι οι Ελληνικές startups και που ακριβώς βρίσκονται; Μερικές απαντήσεις δίνει ο διαδραστικός χάρτης PALMOS. O οποίος καταγράφει τις νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας και το ευρύτερο οικοσύστημα στην Ελλάδα και δείχνει τον «παλμό» του αναπτυσσόμενου τομέα τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη MARKETING FOR TECH, η οποία έφτιαξε τον χάρτη, παρακάτω είναι τα πρώτα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτή την ψηφιακή χαρτογράφηση:

  • Το Ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας αποτελείται επί του παρόντος από περισσότερες από 200 start-ups τεχνολογίας, επιταχυντές, venture capitalists, θερμοκοιτίδες κι άλλους φορείς.
  • Η πλειονότητα των start-ups (72%) βρίσκονται στην Αττική, 14% στην Κεντρική Μακεδονία, 6% στην Αχαϊα, 4% στην Κρήτη και το υπόλοιπο 4% των start-ups σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
  • Πάνω από το ένα τρίτο των tech start-ups παρέχουν λογισμικό, πλατφόρμες κι εφαρμογές. Σχεδόν το 20% του συνόλου επικεντρώνεται στον τομέα της υγείας, life sciences, και της ευεξίας ενώ το 11% στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, Internet και marketplaces.

Ο χάρτης παρέχει και τη δυνατότητα του «crowdsourcing», δηλαδή η ίδια η start-up κοινότητα και οι επιχειρήσεις μπορούν να συνδράμουν στην ενημέρωση των στοιχείων.

Μπορείτε να δείτε τον διαδραστικό χάρτη εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =