αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας «γίγαντας» των κινηματογράφων κινδυνεύει με πτώχευση, μετά από 100 χρόνια

Ένας «γίγαντας» των κινηματογράφων κινδυνεύει με πτώχευση, μετά από 100 χρόνια

Η B&B Theaters, η έκτη μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών στις ΗΠΑ, μετά από 100 συναπτά έτη λειτουργία κινδυνεύει με χρεοκοπία, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας.

Η οικογενειακή επιχείρηση λειτουργεί 48 αίθουσες σε οκτώ πολιτείες, τις οποίες αναγκάστηκε να κλείσει τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Κάποιες εξ αυτών κατέστη δυνατό να ξανανοίξουν στο κοινό τον Ιούνιο, ωστόσο οι περισσότερες άνοιξαν τελικά τον Αύγουστο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της, η B&B Theaters δεν ήταν σε θέσει να πληρώσει το μισθωμάτων για τους χώρους που ενοικιάζει, ενώ όταν επαναλειτούργησαν οι κινηματογράφοι της χρειάστηκε να δαπανήσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να επισκευάσει τα μηχανήματά της, που ήταν αχρησιμοποίητα για πολύ καιρό. 

Με το Χόλιγουντ δε να καθυστερεί την κυκλοφορία των μεγάλων blockbusters μέχρι το επόμενο έτος, ο Brock Bagby, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της B&B Theaters, δηλώνει απαισιόδοξος ότι η εταιρεία θα καταφέρει τελικά να επιβιώσει.

“Απέχουμε πιθανώς μερικούς μήνες (σ.σ. από τη χρεοκοπία), αν δεν αλλάξει τίποτα”, δηλώνει. “Αν συνεχίσουμε όπως τώρα, πιθανότατα μας απομένουν λίγοι μήνες ακόμη. Δυστυχώς”.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + six =