αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνας «γίγαντας» των εμπορευματοκιβωτίων έρχεται στον Πειραιά

Ένας «γίγαντας» των εμπορευματοκιβωτίων έρχεται στον Πειραιά

Ένα από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του παγκοσμίου στόλου το νεότευκτο «OOCL Piraeus» θα «πιάνει» σύντομα και το λιμάνι του Πειραιά.

Το νεότευκτο «OOCL Piraeus» της ναυτιλιακής εταιρείας τακτικών γραμμών (liner) Orient Overseas Container Line Ltd. («OOCL») παραλήφθηκε πρόσφατα και είναι μεταφορικής ικανότητας 24.188 TEUs. Το OOCL Piraeus θα επισκέπτεται τον Πειραιά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς από τον Ιούνιο θα εξυπηρετεί την υπηρεσία LL3 της OOCL μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Από την Κίνα

Το πλοίο ναυπηγήθηκε στην Κίνα από την εταιρεία Dalian COSCO KHI Ship Engineering Co., Ltd. (DACKS). Η OOCL παρήγγειλε συνολικά δώδεκα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 24.188 TEU το 2020. Από αυτό το σύνολο των δώδεκα πλοίων, το OOCL Piraeus είναι το δεύτερο πλοίο που παραδίδεται μετά την παράδοση του OOCL Spain νωρίτερα μέσα στο έτος. Τα πλοία αυτής της σειράς ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και είναι εξοπλισμένα με προηγμένα έξυπνα συστήματα και αναβαθμισμένο πράσινο σχεδιασμό, όπως ο σχεδιασμός γραμμών χαμηλής αντίστασης και η εξοικονόμηση ενέργειας με βολβοειδή πλώρη.

Το “OOCL Piraeus” έχει μήκος 399,99 μ. και πλάτος 61,30 μ. (24 σειρές) και έχει νεκρό βάρος 215.000 τόνους. Το πλοίο που είναι εξοπλισμένο με scrubber, τροφοδοτείται από μια κύρια μηχανή της σειράς WinGD 12X92, η οποία αναπτύσσει 61.000 kW για ταχύτητα περίπου 22,5 κόμβων.

Το πλοίο ονομάστηκε επίσημα από την κα FANG Xue Yu, εκτελεστική αντιπρόεδρο της Hisense International Co., Ltd., παρουσία πολλών διακεκριμένων προσκεκλημένων, καθώς και συνεργατών και πελατών της OOCL.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + three =