αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος εξηγεί: «Οι δουλειές 9-5 είναι χάσιμο χρόνου. Σταμάτα να κάνεις το αφεντικό σου πλουσιότερο»

Ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος εξηγεί: «Οι δουλειές 9-5 είναι χάσιμο χρόνου. Σταμάτα να κάνεις το αφεντικό σου πλουσιότερο»

Εργαστείτε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά. Αυτό λέει ο Cam Moar, ένας αυτοδημιούργητος Αυστραλός εκατομμυριούχος. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι «σπαταλούν ασυνείδητα τη ζωή τους» δουλεύοντας σε κλασικές δουλειές με ωράριο 9-5.

«Τους μαθαίνουν ότι το μόνο που κάνεις στη ζωή είναι να πας στο σχολείο, μετά να πάρεις ένα πτυχίο, να βρεις μία εργασία, να αγοράσεις ένα σπίτι και να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου, αποπληρώνοντάς το» εξηγεί ο Moar.

«Θέλω να ανοίξω τα μάτια των ανθρώπων σε ό,τι είναι εφικτό» λέει μιλώντας στο JamPress, με την συνέντευξη να αναμεταδίδεται και από την New York Post. «Θέλω απλώς να δουν τι θα μπορούσαν να κάνουν με τη ζωή τους αντί να τη ξοδέψουν δουλεύοντας το ψυχοφθόρο 9 με 5» προσθέτει.

https://nypost.com/wp-content/uploads/sites/2/2023/06/NYPICHPDPICT000012037138.jpg

Ο 22χρονος πήρε μία γεύση από το τι εστί εργατικό δυναμικό όταν ως έφηβος δέχτηκε μία τετραετή μαθητεία στην ξυλουργική. Τότε δούλευε εξουθενωτικά 12ωρα για 5 ημέρες την εβδομάδα για μόλις 600 δολάρια. «Μου άρεσε η ξυλουργική, γι’ αυτό και την έκανα. Ήταν μία υπέροχη αρχή, αλλά γρήγορα έγινε βαρετό και μονότονο – όπως οι περισσότερες δουλειές» αναφέρει.

Τελικά συνειδητοποίησε πως «στη ζωή υπάρχουν πολλά περισσότερα από το να κάνεις το αφεντικό σου πλουσιότερο». Εγκατέλειψε τη μαθητεία του έξι μήνες πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, αφήνοντας πίσω τα όνειρά του να γίνει διευθυντής στον κατασκευαστικό κλάδο, κερδίζοντας 100.000 $.

Οι γονείς του Moar ανησυχούσαν για την αλλαγή σταδιοδρομίας του, αλλά αυτός εξάλειψε τις αμφιβολίες τους όταν έφερε 69.000 $ μέσα στους δύο πρώτους μήνες που πουλούσε προϊόντα μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

«Όταν τα χρήματα άρχισαν να εισρέουν για πρώτη φορά, ήμουν έκπληκτος» αναφέρει.

«Μέσα σε λίγες ημέρες, έβγαζα τον εβδομαδιαίο μισθό που είχα ως μαθητευόμενος και δεν σκότωνα το σώμα μου» συμπληρώνει.

CAM MOAR

Όπως εξηγεί η NYP, Moar ίδρυσε μια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου το 2020 με την επωνυμία «6 Figure Drop Shipper», όπου εργάζεται δύο έως τρεις ώρες την ημέρα διδάσκοντας στους ανθρώπους την τέχνη της βιομηχανίας του ηλεκτρονικού εμπορίου. Σήμερα, ο επιχειρηματίας εισπράττει 250.000 δολάρια το μήνα και έχει μία περιουσία που φτάνει στο 1 εκατομμύριο δολάρια.

«Εξακολουθώ να δουλεύω σκληρά, αλλά δεν σηκώνομαι στις 5 το πρωί για να οδηγήσω μια ώρα στη δουλειά για να χτίσω το σπίτι κάποιου άλλου» εξηγεί ο 22χρονος.

Παράλληλα παραδέχεται ότι η επιχείρησή του είναι μια επιλογή ρίσκου. «Θα μπορούσε να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή και αυτό είναι πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Είναι όλο το ρίσκο μου, αλλά είναι και η ανταμοιβή μου» εξηγεί.

«Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι αγαπώ το ηλεκτρονικό εμπόριο γιατί δεν το αγαπώ. Αλλά μου αρέσει να είμαι πλούσιος και αυτό που μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω στη ζωή μου», προσθέτει.

Τονίζει ότι δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψει στον παλιό τρόπο ζωής του. «Ζω μια ονειρεμένη ζωή. Τα πράγματα που έχω όντας 22 χρονών δεν πίστευα ποτέ ότι θα τα είχα. Και όλα αυτά τα έχω κερδίσει για τον εαυτό μου, αντί να ιδρώνω για να κάνω κάποιον άλλο πλούσιο» καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + three =