αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος λέει: «Αυτό το παράλληλο project θα ξεκίναγα σήμερα, αν ήθελα να βγάλω έξτρα χρήματα»

Ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος λέει: «Αυτό το παράλληλο project θα ξεκίναγα σήμερα, αν ήθελα να βγάλω έξτρα χρήματα»

Το 2011, σε ηλικία 25 ετών, ο Ryan Cohen δημιούργησε το Chewy.com. Το 2017, ο ίδιος και ο συνιδρυτής της πλατφόρμας, πούλησαν το project στην PetSmart, προς 3,35 δισ. δολάρια. Ένα εκρηκτικό success story. Με τον Cohen να γίνεται δισεκατομμυριούχος μέσα σε μόλις 6 χρόνια.

Αλλά τι θα έκανε σήμερα ο Cohen αν χρειαζόταν έξτρα χρήματα; Ο ίδιος μίλησε στο αμερικανικό CNBC και αποκάλυψε το παράλληλο project που θα δημιουργούσε. Ουσιαστικά θα επέστρεφε… στις ρίζες του.

«Θα πήγαινα από πόρτα σε πόρτα, αναζητώντας τοπικές επιχειρήσεις που δεν έχουν παρουσία στο Διαδίκτυο και θα πρότεινα να τους φτιάξω ιστοσελίδες», λέει ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος.

«Άρχισα να δημιουργώ ιστοσελίδες όταν ήμουν 13», εξηγεί ο Cohen. «Ο πρώτος πελάτης μου ήταν ο πατέρας μου, ο οποίος διευθύνει μια επιχείρηση εισαγωγής υαλικών. Δημιούργησα επίσης ιστότοπους για άλλες τοπικές εταιρείες », συμπληρώνει. Ενώ καταλήγει: «Έτσι άρχισα να καταλαβαίνω τις επιχειρήσεις και τη σημασία του να παραδίδεις την καλύτερη εμπειρία στους πελάτες».

Φυσικά η ιδέα του σχετικά με το project που θα ξεκίναγε σήμερα δεν είναι καθόλου τυχαία. Τώρα, εν μέσω της πανδημίας, οι διαδικτυακές αγορές έχουν αυξηθεί – το 40% των καταναλωτών δηλώνουν ότι «αύξησαν ή αύξησαν σημαντικά» τις διαδικτυακές αγορές τους. Και βέβαια στις νεαρές ηλικίες τα ποσοστά είναι ακόμα υψηλότερα.

«Στην εποχή του Covid-19, οι καταναλωτές είναι online περισσότερο από ποτέ, αλλά πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν διαθέτουν τις τεχνολογικές υποδομές για να ξεκινήσουν», λέει ο Cohen. «Κάποιοι [ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων] πιστεύουν ότι είναι ακριβό ή δύσκολο να διευθύνουν την επιχείρησή τους ιντερνετικά. Στην πραγματικότητα δεν ήταν ποτέ φθηνότερο και ευκολότερο», τονίζει ο πετυχημένος businessman.

Τι λες, μήπως να στραφείς και εσύ στο ίντερνετ;

>> Μπείτε και στην Facebook Ομάδα του It’s Possible εδώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + three =