αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνας αρθρογράφος των New York Times προτείνει: Ο «κανόνας των 72 ωρών» για να κάνεις οικονομία στα χρήματα σου

Ένας αρθρογράφος των New York Times προτείνει: Ο «κανόνας των 72 ωρών» για να κάνεις οικονομία στα χρήματα σου

Το να βγαίνεις συχνά εκτός προϋπολογισμού, αψηφώντας τις υποσχέσεις που έδωσες στον εαυτό σου να μην ενδώσεις σε πειρασμούς είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο (αν όχι ο κανόνας, ειδικά στις νεότερες ηλικίες).

Είτε πρόκειται για μια fashion αγορά, ένα γεύμα εκτός σπιτιού που θα μπορούσες να έχεις αποφύγει ή δώρα για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, το να μείνεις πιστός σε όσα έχεις προγραμματίσει καταλήγει συχνά πρόκληση, με δυσάρεστες συνέπειες.

Ωστόσο, υπάρχει ένα tip που πιθανότατα δεν είχες δοκιμάσει και το οποίο είναι πιθανό να σου δώσει τη λύση. Ο Carl Richards των New York Times προτείνει να περιμένεις 72 ώρες (δηλαδή 3 ημέρες) πριν αγοράσεις το οτιδήποτε, επωφελούμενη το διάστημα μεταξύ ερεθίσματος και αντίδρασης.

Για να στηρίξει την άποψή του, αναφέρεται στον Αυστριακό νευρολόγο και ψυχίατρο Viktor Frankl, που κάποτε έγραψε ότι “μεταξύ του ερεθίσματος και αντίδρασης υπάρχει ένα διάστημα. Σε αυτό το διάστημα μπορούμε να επιλέξουμε την απάντησή μας”. Το πρώτο βήμα λοιπόν ώστε να επωφεληθείς από αυτό το διάστημα, είναι να γνωρίσεις την ύπαρξή του. Το δεύτερο είναι να τελειοποιήσεις την τέχνη της αναμονής.

“Ένας τρόπος να το κάνεις είναι ο κανόνας των 72 ωρών”, λέει ο Richards. Στο διάστημα αυτό δοκίμασε να επεξεργαστείς την επιθυμία σου, να σκεφτείς ψύχραιμα και λογικά αν πράγματι αξίζει να κάνεις αυτή την επένδυση (ανεξαρτήτως μεγέθους) και να πράξεις αναλόγως. Αν μη τι άλλο, θα έχεις περισσότερο ήσυχη τη συνείδησή σου.

Πηγή: Madamefigaro.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − nine =