αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας αποθηκάριος που έγινε CEO μίας εταιρίας δισεκατομμυρίων εξηγεί: Εγώ έκανα αυτές τις δύο ερωτήσεις στον εαυτό μου και έφτασα στην επιτυχία

Ένας αποθηκάριος που έγινε CEO μίας εταιρίας δισεκατομμυρίων εξηγεί: Εγώ έκανα αυτές τις δύο ερωτήσεις στον εαυτό μου και έφτασα στην επιτυχία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Patagonia, Ryan Gellert, είναι ο πρώτος που παραδέχεται ότι είναι… «το τελευταίο άτομο από το οποίο θα έπρεπε κάποιος να ζητήσει συμβουλές για την καριέρα του».

Μεγάλωσε ως skateboarder στην Cocoa Beach της Φλόριντα, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που εστίαζαν στα πάθη τους: Εκαναν σερφ επαγγελματικά, άνοιγαν επιχειρήσεις σερφ ή ήταν μπάρμαν για να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Και περνώντας τον ελεύθερο χρόνο τους κάνοντας σερφ. Ο ίδιος είχε ως αποστολή του να βρει το πάθος του και να το μετατρέψει στο μεγάλο project της ζωής του.

Με την πάροδο του χρόνου, κατάφερε να πάει από το να συσκευάζει κουτιά σε μια αποθήκη, στο να γίνει Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων- μιας από τις πιο εξέχουσες επιχειρήσεις που μάχονται την κλιματική αλλαγή.

Ο Ryan Gellert λέει ότι δεν ήταν σίγουρος τι είδους καριέρα ήθελε για τον εαυτό του, αλλά σπούδασε χρηματοοικονομικά στο πανεπιστήμιο και αργότερα πτυχίο σχετικό με τις επιχειρήσεις στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Φλόριντα. Μετακόμισε στο Σολτ Λέικ Σίτι και ασχολήθηκε με το σκι και μια μέρα άφησε το βιογραφικό του στην Black Diamond, μια εταιρεία αναρριχητικού εξοπλισμού που εδρεύει εκεί.

Όταν έλαβε ένα τηλεφώνημα μια εβδομάδα αργότερα, ο Gellert ήταν πεισμένος ότι ως κάτοχος MBA, θα τον έβαζαν σε μια εταιρική θέση. «Και μου είπαν: ‘Όχι, θα θέλαμε να σας προσφέρουμε 6 $ την ώρα για να έρθετε να πακετάρετε κουτιά στην αποθήκη.» Και το σκέφτηκα πολύ, δυσκολεύτηκα. Και στο τέλος είπα «Ναι, θα το κάνω», θυμάται στο CNBC.

Όπως το βλέπει ο Gellert, «το μόνο σταθερό πράγμα στην καριέρα μου είναι ότι πάντα αναρωτιόμουν για την επόμενη ευκαιρία που έχω μπροστά μου: Φαίνεται ενδιαφέρον; Συνδέεται αυτό με αυτό για το οποίο είμαι πραγματικά παθιασμένος;». Αυτές είναι οι δύο ερωτήσεις που έκανε στον εαυτό του. Και τον οδήγησαν στην επιτυχία.

Ήταν παθιασμένος με την ύπαιθρο, ιδιαίτερα την αναρρίχηση βράχων, και σκέφτηκε ότι μένοντας στην Black Diamond, θα μπορούσε να μάθει στη δουλειά και να ανέβει στην εταιρική σκάλα.

Ο Gellert κατέληξε να μείνει στην εταιρεία, δημιούργησε την παρουσία της στην Ασία, την οδήγησε στο χρηματιστήριο και ήταν ο πρόεδρος του brand πριν φύγει για την Patagonia το 2014. Σήμερα είναι CEO της εταιρίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 19 =