αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈμπορος αυτοκινήτων στο Περιστέρι εισπράττει χρήματα και… δεν παραδίδει ποτέ τα αυτοκίνητα

Έμπορος αυτοκινήτων στο Περιστέρι εισπράττει χρήματα και… δεν παραδίδει ποτέ τα αυτοκίνητα

Ένας ανυποψίαστος καταναλωτής έκανε το λάθος να δώσει 12.000 ευρώ ως προκαταβολή σε επιτήδειο έμπορο στο Περιστέρι για να αποκτήσει ένα Peugeot 3008 diesel auto στις αρχές του 2021 και έκτοτε το αυτοκίνητο όλο και έρχεται…

Η ιστορία έχει να κάνει με ένα νέο επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ο οποίος ξεκίνησε να δραστηριοποιείται πρόσφατα στην Αττική και ειδικότερα στο Περιστέρι ενώ στο παρελθόν είχε κατάστημα εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Εύβοια αλλά οι κομπίνες του ανακαλύφθηκαν με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να «μετεγκατασταθεί» στην Αττική.

Όπως σημειώνει το Newsauto.gr, o ανυποψίαστος καταναλωτής μέσω αγγελίας ανακάλυψε πως η συγκεκριμένη εμπορία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο Περιστέρι διαθέτει ένα μεταχειρισμένο Peugeot 3008 diesel auto με λίγα χιλιόμετρα έναντι του ποσού των 26.000 ευρώ.

Αφού επισκέφθηκε το κατάστημα εμπορίας μεταχειρισμένων στο Περιστέρι ο ανυποψίαστος καταναλωτής αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά του εισαγόμενου μεταχειρισμένου Peugeot 3008 το οποίο βρίσκονταν καθ’ οδόν από Γερμανία και μάλιστα ο επιτήδειος έμπορος θα έπαιρνε και ως ανταλλαγή ένα μεταχειρισμένο Toyota Prius έναντι 6.000 ευρώ.

Ωστόσο από τις αρχές του έτους το Peugeot 3008 από την Γερμανία όλο και έρχονταν ενώ στην πορεία επειδή δυσκόλεψε η κατάσταση για τον επιτήδειο έμπορο ως διά μαγείας εμφάνισε στον ανυποψίαστο καταναλωτή ένα ελληνικό μεταχειρισμένο Peugeot 3008 το οποίο αποδείχθηκε τελικά ότι δεν του ανήκει αλλά το είχε δανειστεί από κάποιον άλλον ιδιώτη καταναλωτή τον οποίο γνώριζε για να το δείξει σε έναν υποψήφιο πελάτη που θα το αποκτούσε σε αρκετά υψηλή τιμή…

Όμως τελικά αποδείχθηκε ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ελληνικού Peugeot 3008 αποφάσισε να μην το πουλήσει και ο ανυποψίαστος καταναλωτής διαπίστωσε ότι ο έμπορος μεταχειρισμένων ΙΧ στον οποίο είχε καταθέσει ως προκαταβολή τις 12.000 ευρώ για το εισαγόμενο μεταχειρισμένο Peugeot 3008 diesel auto πρωταγωνιστεί σε video στο Διαδίκτυο για απάτες στην Εύβοια!

Επίσης μετά από έρευνα που πραγματοποίησε το Newsauto.gr αποκαλύφθηκε ότι ο συγκεκριμένος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχει καταδικαστεί στην Εύβοια και του έχει επιβληθεί 5ετής ποινή φυλάκισης για την οποία έχει καταθέσει ένσταση και για αυτό το λόγο βέβαια μπορεί να δρα ανενόχλητος μέχρι την εκδίκασή της. Ωστόσο αν συνδεθούν οι δύο υποθέσεις τότε ο επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων θα κατηγορηθεί για κακούργημα και οι συνέπειες θα είναι πολύ άσχημες και άμεσες.

Παράλληλα ο επιτήδειος έμπορος πρόσφατα είχε επισκεφθεί και κάποιον ιδιοκτήτη πολυτελούς παραλιακής μεζονέτας προς το Σούνιο για την ενοικιάσει ώστε να γνωρίσει νέους ανυποψίαστους καταναλωτές με υψηλό εισόδημα ώστε να τους εξαπατήσει και να αντλήσει ζεστό χρήμα. Όμως ο ιδιοκτήτης της πολυτελούς βίλας αναζήτησε το όνομα του υποψήφιου ενοικιαστή στο Διαδίκτυο και ανακάλυψε και εκείνος τα video στα οποία «πρωταγωνιστεί» τα οποία έχουν αναρτηθεί από θύματά του! Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ο ιδιοκτήτης της βίλας και βέβαια δεν του παραχώρησε το ακίνητο.

Όπως αναφέρει στο Newsauto.gr ο ανυποψίαστος καταναλωτής: «Η σύζυγος μου και εγώ θέλαμε  να προβούμε στην αγορά  ενός αυτοκινήτου και αναζητούσαμε  στο διαδίκτυο  τις σχετικές παρουσιάσεις  και προσφορές , είδαμε και  την  προαναφερόμενη  ιστοσελίδα  της  εταιρείας   του επιτήδειου εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Εκεί εντοπίσαμε  ένα αυτοκίνητο  μάρκας  Peugeot 3008 diesel αυτόματο ,το  οποίο  κάλυπτε  τις  πρακτικές  και αισθητικές απαιτήσεις  μας. Έτσι  την  19/1/2021 επισκεφθήκαμε την συγκεκριμένη  επιχείρηση  που βρίσκεται στο Περιστέρι όπου συναντήσαμε και τον έμπορο.

Ο επιτήδειος έμπορος μας είπε  ότι έχει  ένα λευκό σαν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο  μάρκας  Peugeot 3008 diesel είναι αυτόματο, 120ΗΡ, 1600 cc, μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση στην τιμή των 26.000 ευρώ.

Στη συνέχεια  μας είπε ότι το εν λόγω αυτοκίνητο δεν το είχε  ακόμα και μας εξήγησε, με πολύ πειστικό τρόπο ότι  θα γινόταν η εισαγωγή του άμεσα  από την Γερμανία και ότι η μεταβίβαση του σε εμένα  θα ολοκληρώνονταν  το αργότερο σε έναν μήνα.

Με τον ίδιο πειστικό τρόπο ζήτησε  από εμένα μια προκαταβολή 10.000  ευρώ προκειμένου να προβεί στην εισαγωγή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου από την Γερμανία και για να μου μεταβιβάσει την κυριότητα και για την κάλυψη των σχετικών εξόδων αυτής της μεταβίβασης.

Εγώ πείσθηκα και συμφώνησα στο ύψος του τιμήματος και στον  χρόνο της μεταβίβασης, που ήταν ένας μήνας από την ημέρα της συμφωνίας  ήτοι η 19/2/2021.

Κατά  την συζήτηση μας, συμφωνήσαμε επίσης , να αγοράσει  ο επιτήδειος έμπορος  δια της εταιρείας του, το παλιό μου αυτοκίνητο  ένα Toyota Prius  1,8 μοντέλο 2008, αντί 6.000 ευρώ  και ότι το ποσόν αυτό  θα συμψηφιζόταν με μέρος της αξίας του αυτοκινήτου Peugeot που θα αγόραζα από την εταιρεία του.

Αφού πείσθηκα πλήρως από τα λεγόμενα του επιτήδειου εμπόρου, αποδέχθηκα και υπέγραψα το δελτίο προσφοράς αυτοκινήτου της εταιρείας και την ίδια ημέρα κατέβαλα με σχετικό έμβασμα την προκαταβολή των 10.000 ευρώ που είχαμε συμφωνήσει.

Μια εβδομάδα περίπου μετά την υπέρβαση της προθεσμίας  της ολοκλήρωσης της μεταβίβασης του αυτοκινήτου, δηλαδή στις 18 Φεβρουαρίου 2021 ο επιτήδειος έμπορος μας ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο  όχημα έχει φτάσει και είναι φορτωμένο στην Ιταλία και θα ερχόταν στην Ελλάδα  μέχρι την 26/02/2021.

Την ημέρα εκείνη, δηλαδή την 26/02/2021, με την ίδια πάντα πειθώ και ικανότητα, μας έπεισε ότι το αυτοκίνητο έφτασε στην Πάτρα και ότι χρειάζονταν άλλες 2.000 ευρώ προκειμένου να το εκτελωνίσει. Εγώ πείστηκα και πάλι  από τον τρόπο  με τον οποίο είπε και παρέστησε την νέα αυτή εξέλιξη και κατέθεσα τις επιπλέον 2.000 ευρώ στην τράπεζα.

Συνολικά δηλαδή είχα καταθέσει 12.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του επιτήδειου εμπόρου από το Περιστέρι.

Μερικές  ημέρες μετά  την δεύτερη καταβολή και όταν αντιλήφθηκα ότι δεν είχα καμία ενημέρωση σχετικά με την άφιξη του αυτοκινήτου και την μεταβίβαση του σε εμένα, τον αναζήτησα και άρχισα να τον πιέζω να μας ενημερώσει για την πορεία της υπόθεσης. Σ’ αυτές τις επανειλημμένες οχλήσεις, απαντούσε με διάφορες δικαιολογίες, όπως  ότι υπάρχει πρόβλημα στο τελωνείο της Πάτρας και δεν μπορεί να εκτελωνιστεί το αυτοκίνητο, ότι πρέπει να περιμένουμε και να μην ανησυχούμε, ότι πολύ σύντομα θα έχω το αυτοκίνητο, κλπ.

Ο επιτήδειος έμπορος, μετά τις  συνεχιζόμενες  πιέσεις μας  ενημέρωσε ότι την Τετάρτη 17/3/2021 θα έχω το αυτοκίνητο. Μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες, ο έμπορος με κάλεσε στο κατάστημα να μου επιδείξει όχι το αυτοκίνητο που είχαμε συμφωνήσει αλλά ένα παρόμοιο με άλλο χρώμα το οποίο ήταν ταξινομημένο στην Ελλάδα και ανήκε σε κάποιον ιδιώτη.

Φοβούμενος ότι θα χάσω τα χρήματα που κατέβαλα ως προκαταβολή, δέχθηκα να παραλάβουμε αυτό το αυτοκίνητο, αφού το ελέγξουμε. Πράγματι ο σύζυγος μου, ήλεγξε το εν λόγω αυτοκίνητο  με την εταιρεία ελέγχου αυτοκινήτων αλλά και πάλι ο επιτήδειος έμπορος δεν προχωρούσε τη διαδικασία της μεταβίβασης. Μετά από πιέσεις με διαβεβαίωσε ότι η μεταβίβαση θα ολοκληρωνόταν έως  την Τρίτη  30/03/2021 και μάλιστα  δέχθηκε την μείωση του τιμήματος του αυτοκινήτου κατά 2.000 ευρώ.

Όταν βέβαια παρήλθε και η Τρίτη 30/3/2021 δεν έγινε καμιά μεταβίβαση κανενός αυτοκινήτου στο όνομα και ούτε παρέλαβα κανένα αυτοκίνητο από τον επιτήδειο έμπορο. Αποδείχθηκε ότι  τα όσα μας παρέστησε για την μεταβίβαση ενός άλλου αυτοκινήτου στην θέση  εκείνου που είχαμε συμφωνήσει ήταν και πάλι ψευδή με σκοπό την συνέχιση της εξαπάτησης μου και την καθυστέρηση της κατάθεσης μήνυσης και αγωγής μου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 18 =