αρχικηVIRAL«Έμεινα από λάστιχο!»: 7 ψέματα που μάλλον δεν θα πιστέψει το αφεντικό σου

«Έμεινα από λάστιχο!»: 7 ψέματα που μάλλον δεν θα πιστέψει το αφεντικό σου

Όλοι έχουμε ξυπνήσει κάποιο πρωί και δεν θέλουμε να πάμε στη δουλειά. Αυτό είναι κάτι συνηθισμένο. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που το πάνε… στο επόμενο επίπεδο: Προσπαθούν να βρουν μία δικαιολογία για να πουν στον εργοδότη/manager τους, έτσι ώστε να μην πάνε στη δουλειά εκείνη την ημέρα.

Αλλά μάντεψε: Τα ψέματα συνήθως δεν πιάνουν, ειδικά αν καταφύγεις σε κλισέ δικαιολογίες. Τα περισσότερα αφεντικά, ήταν κάποτε απλοί υπάλληλοι και μπορούν να διακρίνουν τα χαζά ψέματα και τις δικαιολογίες.

Παρακάτω θα δεις 7 ψέματα που μάλλον δεν θα τα πιστέψουν. Αν σκέφτεσαι να πεις κάποια από αυτά, καλύτερα να αλλάξεις σχέδιο.

«Έμεινα από λάστιχο!»

Πιο κλισέ κι απ’ τα κλισέ. Χώρια που, για να αλλάξεις λάστιχο, συνήθως δε χρειάζεσαι πάνω από μισή ώρα. Άρα μπορείς να πας μετά στη δουλειά έστω και με λίγη καθυστέρηση.

«Δεν χτύπησε το ξυπνητήρι!»

Ίσως θα έπιανε ως δικαιολογία πριν πολλά χρόνια. Το αφεντικό σου έχει και εκείνο smartphone και ξέρει πως το κινητό είναι πάντα… στην ώρα του.

«Πρέπει να κάνω τσεκάπ!»

Αίμα δίνεις και το πρωί. Κι αν πας για περισσότερες εξετάσεις, κλείνεις ραντεβού. Εσύ έβαλες το ραντεβού μέσα στην εργάσιμη ημέρα και μάλιστα χωρίς να έχεις ενημερώσει από πριν;

«Έχω κολλήσει στην ουρά στη ΔΟΥ»

Παρότι οι ουρές στις εφορίες είναι μία πραγματικότητα, αν δεν έχεις ενημερώσει από την προηγούμενη μέρα ότι πρέπει να πας σε κάποια δημόσια υπηρεσία, κανείς δεν πρόκειται να σε πιστέψει.

«Κλείστηκα στο ασανσέρ!»

Παλιά δικαιολογία. Στην καλύτερη περίπτωση, να μπορέσεις να την παραθέσεις μία φορά. Από την δεύτερη και μετά δεν θα γίνεις πιστευτός…

«Έμεινα από βενζίνη!»

Μιλάμε για μια χώρα που έχει ένα βενζινάδικο κάθε 100 μέτρα. Κι άλλο ένα ακριβώς απέναντί του…

«Έχει κίνηση»

Επίσης μπορεί να είναι αλήθεια. Διότι αν μένεις ειδικά στην Αθήνα, είναι πολύ πιθανό να πέσεις σε κίνηση το πρωί μίας εργάσιμης ημέρας. Αλλά το ξέρεις από πριν ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Πλέον αυτή η δικαιολογία έχει γίνει τόσο συνηθισμένη, που δεν αρκεί για να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση. Το ίδιο θα μπορούσαν να επικαλεστούν όλοι οι εργαζόμενοι του γραφείου. Και έτσι δεν θα πήγαινε κανείς στην δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =